Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στα 62,73 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στα 62,73 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά -0,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,09 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Τετάρτη (14/2) το πετρέλαιο, δεχόμενο στήριξη από τη μειωμένη παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας και την πτώση του αμερικανικού δολαρίου.
Ειδικότερα, περί τις 9:19 π.μ. το Brent ενισχύεται ελαφρώς κατά +0,02% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,73 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας σε απόσταση από τα 70 δολ. ανά βαρέλι στα οποία βρέθηκε νωρίτερα εντός του μήνα.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,17% στα 59,09 δολ. ανά βαρέλι, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου διαπραγματευόταν γύρω από τα 65 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, η παραγωγή πετρελαίου της χώρας αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 100 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τα επίπεδα παραγωγής του Φεβρουαρίου, ενώ οι εξαγωγές θα διατηρηθούν κάτω από τα 7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Η συνεχιζόμενη πτώση του αμερικανικού νομίσματος, καθώς και η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη παρέχουν επίσης στήριξη προς τον μαύρο χρυσό, αποτρέποντας περαιτέρω πτώση.
Ωστόσο, η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την άνοδο των αποθεμάτων αργού της χώρας, θέτει «ταβάνι» στις τιμές του πετρελαίου, περιορίζοντάς το γύρω από τη ζώνη των 60 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκ στις 9 Φεβρουαρίου 2018, τα αποθέματα αμερικανικού αργού ενισχύθηκαν κατά 3,9 εκατ. βαρέλια, στα 422,4 εκατ. βαρέλια συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης