Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιμένει ο Yildirim - Η Τουρκία προκλήθηκε από την Ελλάδα στα Ίμια και για αυτό απάντησε

Επιμένει ο Yildirim - Η Τουρκία προκλήθηκε από την Ελλάδα στα Ίμια και για αυτό απάντησε
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστήριξε ότι έγιναν παραβιάσεις στα Ίμια από την ελληνική πλευρά
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Binaly Yildirim, παρά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση μετά το σοβαρό επεισόδιο το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου στην περιοχή των Ιμίων.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστήριξε ότι έγιναν παραβιάσεις στα Ίμια από την ελληνική πλευρά.
«H Άγκυρα ανέφερε ρητά στην Ελλάδα να σταματήσει να δημιουργεί εντάσεις για να υπάρχουν καλύτερες σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
«Εκφράσαμε ρητά στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το να μένει μακριά από εντάσεις θα είναι καλύτερο», τόνισε προκλητικά ο Yildirim.
Όσον αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι οι δυο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να μειωθούν οι εντάσεις και να υπάρχει ανοικτή γραμμή μέσω πολιτικών και διπλωματικών οδών.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της συνόδου των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας και της Τουρκίας θα συναντηθούν για να συζητήσουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εντάσεις δεν θα κλιμακωθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης