Ιαπωνία: Κατώτερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη της οικονομίας το δ΄ τρίμηνο 2017, στο 0,5%

Ιαπωνία: Κατώτερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη της οικονομίας το δ΄ τρίμηνο 2017, στο 0,5%
Για το σύνολο του 2017, η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,6%, καταγράφοντας την ταχύτερη άνοδο από το 2013
Το μεγαλύτερο σερί ανάπτυξης από το 1980 καταγράφει η οικονομία της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τα σημερινά (14/2) της κυβέρνησης της χώρας, με τα τελευταία αποτελέσματα ωστόσο να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 0,5% για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η ανάπτυξη να διαμορφωθεί στο 0,9%.
Παράλληλα, για το σύνολο του 2017, η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε κατά 1,6%, καταγράφοντας την ταχύτερη άνοδο από το 2013, όταν και είχε σημειωθεί ανάπτυξη κατά 2%.
Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της οικονομίας θα ενισχύσει τις πεποιθήσεις ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα μειώσει την ποσοτική χαλάρωση, ωστόσο οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί, δεδομένου ότι το γεν ενισχύεται και οι τιμές καταναλωτή παραμένουν υποτονικές.
«Τα θεμελιώδη της οικονομίας δείχουν καλά και η ανάπτυξη για το τρέχον έτος πιθανώς να είναι ανώτερη από τη δυναμική της οικονομίας», τόνισε ο οικονομολόγος του Κέντρου Ερευνών Tokai Tokyo, Hiroaki Muto.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS