Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Εντελώς κουφό αυτό που είπε ο Wieser για κόστος 200 δις ευρώ το α’ εξάμηνο του 2015

Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Εντελώς κουφό αυτό που είπε ο Wieser για κόστος 200 δις ευρώ το α’ εξάμηνο του 2015
Είναι φανερό ότι υπάρχει κόστος, εκτιμάται ότι είναι ύψους 30 με 35 δις ευρώ υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Εντελώς κουφή χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Παπαδόπουλος την εκτίμηση του Thomas Wieser, τέως προέδρου του Euroworking Group ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα το α’ εξάμηνο του 2015 κόστισαν στους Έλληνες 200 δις ευρώ.
«Αν μας έδινε και κάποια στοιχεία θα ήμασταν ευτυχείς για το αν κόστισε 100 κατ' άλλους, 200 για τον κ. Βίζερ.
Πώς μας κόστισε; Πού φαίνεται αυτό;
Φαίνεται στην αύξηση του εξωτερικού μας χρέους;
Φαίνεται σε κάποια άλλα μεγέθη τα οποία δεν τα έχουμε υπ' όψιν;
Γιατί ξέρω πάρα πολύ καλά ότι από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών και ειδικά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο παρουσιάζονται στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρξε κάποιο κόστος εκείνο το χρονικό διάστημα αλλά δεν είναι τέτοιου ύψους» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Παπαδόπουλος.
Ερωτηθείς για το ποιο είναι το κόστος που υπολογίζει το ΥΠΟΙΚ, ο κ.Παπαδόπουλος τόνισε ότι σε όλες τις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ «η προσέγγιση είναι ότι υπάρχει ένα πολύ μικρότερο κόστος, το οποίο δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε και με συγκεκριμένο τρόπο».
«Είναι φανερό ότι υπήρξε κάποιο κόστος.
Αλλά κοιτάξτε, όλα αυτά τα ζητήματα είτε έρχονται ως επιβάρυνση των αποθεματικών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είτε έρχονται ως αποτέλεσμα του ότι φτάσαμε στα capital controls και επηρεάστηκαν διάφορα μεγέθη, είναι πολύ μικρότερα και δεν απεικονίζονται ούτε στην αύξηση του χρέους της χώρας αλλά ούτε και στα μεγέθη τα οποία δείχνουν τι πλήγματα υπέστη η ελληνική οικονομία εκείνο το χρονικό διάστημα.
Ο κ. Στουρνάρας για παράδειγμα που μιλάει για ένα κόστος του επιπέδου των 100 δισ. όταν του ζητάμε να παρουσιάσει στοιχεία, δεν τα έχει δώσει ποτέ...» είπε ο κ.Παπαδόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως κατόπιν δικής του προσπάθειας να προσδιοριστεί περισσότερο από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το κόστος, είπε πως «μου έδειχναν ένα μέγεθος των 30-35 δισ. ευρώ, όχι παραπάνω» .

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS