Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο -0,5%

Σουηδία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο -0,5%
Η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας τόνισε ότι η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να ξελινήσει κατά το β΄ εξάμηνο του 2018
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (14/2) συνεδρίασης, με την απόφαση ωστόσο να μην είναι ομόφωνη, καθώς ο αναπληρωτής διοικητής της τράπεζας, Henry Olsson, τάχθηκε υπέρ της αύξησης κατά 0,25%.
Ειδικότερα, η Riskbank διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο -0,5%, γεγονός που αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό από τους αναλυτές, διατηρώντας παράλληλα σταθερές τις προβλέψεις της για το τρέχον έτος, κατά το οποία αναμένεται να υπάρξει σταδιακή αύξηση των επιτοκίων μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Ωστόσο, ο Olsson εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι σε αυτή την απόφαση, ψηφίζοντας υπέρ της αύξησης του βασικού επιτοκίου στο -0,25%, επικαλούμενος την ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας τόσο στη Σουηδία όσο και παγκοσμίως.
Μάλιστα, τα σχόλιά του έρχονται παρά τις αναθεωρήσεις που πραγματοποίησε η Riskbank αναφορικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού, υποδηλώνοντας ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου να διατηρηθεί ο πληθωρισμός στο στόχο του 2% για μία παρατεταμένη περίοδο.
Σύμφωνα με την Riskbank, η αύξηση του πληθωρισμού έχει αποδυναμωθεί κατά τους τελευταίους μήνες, ενώ οι μισθοί έχουν αυξηθεί με βραδύτερο ρυθμό απ' ότι αναμενόταν.
Ως εκ τούτου, ο βασικός ρυθμός πληθωρισμού αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,8% για το τρέχον έτος και στο 1,9% το 2019, έναντι αρχικών προβλέψεων στο 2% και για τα δύο έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης