Επίθεση Κικίλια σε Τσίπρα: Υποχωρεί και εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα για την καρέκλα

Επίθεση Κικίλια σε Τσίπρα: Υποχωρεί και εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα για την καρέκλα
Το κάνει για τα Σκόπια, για τα Ίμια, για τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΑΟΖ της Κύπρου είπε ο κ.Κικίλιας
Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για υποχωρητική στάση απέναντι στην Τουρκία και για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα και στην εξουσία εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Β. Κικίλιας.
«Κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συμφέρον.
Όσο εκχωρείς κυριαρχικά σου δικαιώματα και υποχωρείς - και το κάνει ο κ. Τσίπρας γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα κι η εσωτερική πολιτική σκηνή - τόσο οι απέναντι αποθρασύνονται.
Το κάνει για τα Σκόπια, το κάνει για τα Ίμια, το κάνει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΑΟΖ της Κύπρου, το κάνει για τους τσάμηδες, που ξαφνικά εγείρουν αξιώσεις από την Ελλάδα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας, ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα πως «όπως χρησιμοποιεί όλα τα πολιτικά εργαλεία προς χάριν της εσωτερικής του ισορροπίας και απειλεί την αξιωματική αντιπολίτευση, το ίδιο πράγμα δυστυχώς κάνει και στα εθνικά».
Από την κριτική του κ.Κικίλια δεν γλίτωσε ούτε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά.
«Η ΝΔ έχει μια εθνική στάση.
Ο κ. Κοτζιάς πριν από ένα μήνα, έδειχνε με το δάχτυλο τους πολιτικούς αντιπάλους και θριαμβολογούσε για την επιτυχία της επίσκεψης Ερντογάν στη Θράκη.
Και έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολυδιάστατη και πολυσύνθετη εξωτερική πολιτική κι έχει επιτυχίες.
Τώρα τι έχει να πει που το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, λέει ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος;
Κι εμείς απαντήσαμε, ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν γεωγραφία!
Οι Τούρκοι μας είπαν ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος και οι κύριοι της κυβέρνησης, απάντησαν δια του υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν γεωγραφία.
Αυτή είναι σοβαρή, στιβαρή εθνική πολιτική;», διερωτήθηκε ο κ.Κικίλιας τονίζοντας πως οι γκρίζες περιοχές του Αιγαίου πολλαπλασιάζονται η μία μετά την άλλη, με την ενδοτική πολιτική «του δε μιλάω και δεν διεκδικώ τα δικαιώματά μου».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS