Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΚΕ: Η ώρα της συμφωνίας για ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης

tags :
ΟΚΕ: Η ώρα της συμφωνίας για ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης
Ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Γ. Βερνίκος, κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τον εθνικό διάλογο
Σε 6 στόχους επικεντρώνεται το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης 270 σελίδων που επεξεργάζεται η ΟΚΕ με στόχο να βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει τη βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση που βιώνει.
Στους στόχους περιλαμβάνονται η μείωση της ανεργίας, η εξωστρέφεια, η καινοτομία, η επανασχεδίαση του εκπαιδευτικού συστήματος, η δημιουργία ενός σταθερούς οικονομικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο, ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Γ. Βερνίκος, κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τον εθνικό διάλογο, τονίζοντας: «Μέχρι τώρα η χώρα δεν είναι σχέδιο κοινής αποδοχής.
Ήρθε η ώρα της συμφωνίας.
Θέλουμε οι Έλληνες να έχουν τη δική τους ανάπτυξη».
Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης τάχθηκε υπερ του κοινωνικού διαλόγου επισημαίνοντας όμως ότι: «Γνωρίζουμε ότι είμαστε δύο Ελλάδες. Και πρέπει να επουλώσουμε τις πληγές που μας άφησε η κρίση».
Ο αναπληρωτής Υπ. Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος τόνισε ότι: «Πρέπει να στηρίξουμε ένα μοντέλο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης που να μην αναπαράγει το παλαιότερο καταναλωτικό μοντέλο – φούσκα.
Θέλουμε ισότιμη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, αλλά και συμφωνία για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί επιπλέον ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης