Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017
Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +5,2%
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης για τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (14/2) στοιχεία της Eurostat, δεχόμενη ώθηση κυρίως από τους τομείς των διαρκών καταναλωτικών και ενδιάμεσων αγαθών, καθώς και από τον τομέα της ενέργειας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά +0,4% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, όταν και ο δείκτης είχε καταγράψει άνοδο της τάξεως του +1,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +5,2%, ενώ για το σύνολο του 2017, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά +3%.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο τομέα των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +2,7% σε μηνιαία βάση, ενώ οι τομείς των ενδιάμεσων αγαθώς και της ενέργειας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,4% και +1,3% αντίστοιχα.
Παράλληλα, άνοδο κατέγραψαν και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, και συγκεκριμένα στο +0,7% ενώ στον αντίποδα η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησε κατά -1,1%.
Σε ότι αφροά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +4,8%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε σε Ρουμανία (+3,8%) και Ιρλανδία (+3%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε σε Σλοβακία (-2,7%) και Λιθουανία (-2,6%).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS