Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει αύριο 15/2 η ΚΟ της ΝΔ υπό τον Μητσοτάκη – Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα

tags :
Συνεδριάζει αύριο 15/2 η ΚΟ της ΝΔ υπό τον Μητσοτάκη – Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στη Βουλή
Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί στις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα τόσο με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο όσο και με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.
Εν τω μεταξύ, πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την πρόθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου να ενημερώσει ατύπως τον κ.Μητσοτάκη στο περιθώριο της 54ης Διεθνούς Διάσκεψης Ασφαλείας που γίνεται στο Μόναχο το διήμερο 16 -17 Φεβρουαρίου, ανέφεραν πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία άτυπη ενημερωτική συνάντηση που αφορά την κατάσταση στο Αιγαίο.
Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμιζαν πως η ΝΔ έχει ζητήσει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την κατάσταση στο Αιγαίο παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, και κεκλεισμένων των θυρών.
Αν και η ΝΔ υποστηρίζει πως στα εθνικά θέματα τηρεί υπεύθυνη και ώριμη πολιτική στάση, αναφέροντας ως παράδειγμα και την απόφαση να «παγώσει» και το αίτημα για εξεταστική επιτροπή κατά του κ.Καμμένου για την υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, είναι προφανές πως τηρεί ιδιαίτερα επιθετική στάση απέναντι στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς τόσο στο θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο όσο και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η επίθεση του κ.Κικίλια κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα υποχωρεί στα εθνικά θέματα και εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα ενώ και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών για αργές αντιδράσεις και αντανακλαστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης