Περαιτέρω άνοδο καταγράφει ο χρυσός λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στο +0,23% και τα 1.331,11 δολ. ανά ουγγιά

Περαιτέρω άνοδο καταγράφει ο χρυσός λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στο +0,23% και τα 1.331,11 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας
Περαιτέρω άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφει ο χρυσός, ο οποίος εξακολουθεί να δέχεται ώθηση από το αποδυναμωμένο δολάριο, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται πλέον στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, περί τη 1:42 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.331,11 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,40% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,39 γεν.
Σημειώνεται ότι το ασθενέσθερο δολάριο καθιστά τον χρυσό φθηνότερο για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος, ενισχύονωας τη ζήτηση προς το πολύτιμο μέταλλο.
Η ανάκαμψη του χρυσού έρχεται μετά από μία δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι η άνοδος θα είναι περιορισμένη, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τα οποία δημοσιεύονται σήμερα αναμένεται να ενισχύσουν τις προσδοκίες για ταχύτερο ρυθμό αύξησης επιτοκίων από τη Federal Resrve.
Οι αναλυτές αναμένουν επιτάχυνση του πληθωρισμού κατά 0,3% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ ο βασικός πληθωρισμός αναμένεται να ενισχυθεί κατά 0,2% σημειώνοντας οριακή επιβράδυνση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπου και καταγράφηκε η ταχύτερη άνοδος των τελευταίων έντεκα μηνών.
Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα αποδειχθούν ανώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το δολάριο αναμένται να σημειώσει ανάκαμψη, ασκώντας παράλληλα σημαντικές πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS