Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Juncker για το επεισόδιο στα Ίμια: Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με τη συμπεριφορά της Τουρκίας

Παρέμβαση Juncker για το επεισόδιο στα Ίμια: Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με τη συμπεριφορά της Τουρκίας
Παρέμβαση για την τουρκική προκλητικότητα έκανε σήμερα (14/2/2018) ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker
«Αντίθετος» στις κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο δήλωσε σήμερα (14/2/2018) ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, μετά το επεισόδιο στα Ίμια αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις του Recep Tayyip Erdogan όσο και του συμβούλου του.
«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στη συμπεριφορά της Τουρκίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου Μαργαρίτη Σχοινά, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση τόσο για τη δραστηριότητα στα Ίμια όσο και για τις απειλές σε Κύπρο και Ελλάδα.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στον εμβολισμό πλοίου της ελληνικής ακτοφυλακής από τουρκικό στην περιοχή των Ιμίων, ο κ. Σχοινάς επανέλαβε την έκκληση προς την Αγκυρα που είχε κάνει και προχθές (12/2/2018), τονίζοντας πως «η Τουρκία οφείλει να δεσμευθεί αμετάκλητα στις σχέσεις καλής γειτονίας και να αποφύγει κάθε είδους πηγή προστριβής, απειλών ή δράση εναντίον κρατών-μελών της Ε.Ε.».
Ο ίδιος δήλωσε, αναφορικά με τις τελευταίες προκλητικές τοποθετήσεις του Erdogan, πως «οι αρνητικές δηλώσεις που καταστρέφουν τις σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά στον δρόμο προς τη Βάρνα», όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας στις 26 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης