Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «απάντηση» της Κύπρου: Εξέδωσε Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχή δίπλα στις έρευνες

Η «απάντηση» της Κύπρου: Εξέδωσε Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχή δίπλα στις έρευνες
H περιοχή που δεσμεύει η Κύπρος εφάπτεται της ζώνης που δέσμευσε η Τουρκία για ασκήσεις μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου
Στην έκδοση Navtex που δεσμεύει περιοχή περίπου 600 τ.χλμ. προχώρησε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας προκειμένου να προχωρήσει σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά, αύριο (15/2/2018).
Η περιοχή που δεσμεύεται είναι εντός της περιοχής ευθύνης της Κύπρου που περιλαμβάνει και μέρος των τεμαχίων 3 και 13 της ΑΟΖ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για περιοχή που εφάπτεται της ζώνης που «δέσμευσε» η Τουρκία για ασκήσεις μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου και με επίκληση της οποίας προκάλεσε την διακοπή της πορείας του Saipem 12000 προς τον στόχο «Σουπιά».
Σύμφωνα με πληροφορίες των κυπριακών μέσων ενημέρωσης, η Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι άσχετη με τις πληροφορίες για την παρουσία ιταλικής φρεγάδας στην περιοχή, που συμμετείχε προ δεκαημέρου σε κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης με την Κύπρο στην περιοχή του στόχου «Σουπιά».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη μεσημβρινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως έχουν εκδοθεί δύο Navtex, η μία κατά παράκληση της UNIFIL, ενώ η άλλη αφορά τη ρωσική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης