Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Αβάσταχτο να πρέπει η χώρα να ακολουθεί τους νόμους της ΕΕ μετά το Brexit

Johnson (Βρετανία): Αβάσταχτο να πρέπει η χώρα να ακολουθεί τους νόμους της ΕΕ μετά το Brexit
Θα ήταν «αβάσταχτο» και «μη δημοκρατικό» εάν η Βρετανία αναγκαζόταν να ακολουθεί τους νόμους και τους κανονισμούς της ΕΕ μετά το Brexit, θα δηλώσει ο Boris Johnson
Θα ήταν «αβάσταχτο» και «μη δημοκρατικό» εάν η Βρετανία αναγκαζόταν να ακολουθεί τους νόμους και τους κανονισμούς της ΕΕ μετά το Brexit, αναμένεται να δηλώσει σήμερα (14/2/2018) ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Boris Johnson.
Σύμφωνα με αποσπάσματα ομιλίας του Johnson που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «The Sun newspaper», ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών θα δηλώσει ότι τα οφέλη της παραμονής στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση της ΕΕ δεν είναι «καθόλου ευδιάκριτα ή αδιάψευστα» όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του λεγόμενου ήπιου Brexit.
«Μόνο με την ανάκτηση του ελέγχου των νόμων μας, οι βρετανικές εταιρίες και επιχειρηματίες θα έχουν την ελευθερία να καινοτομούν χωρίς τον κίνδυνο του να πρέπει να συμμορφώνονται με κάποια οδηγία που επινοήθηκε από ένα λόμπι, με στόχο να εμποδίσει έναν Βρετανό ανταγωνιστή», θα δηλώσει ο Johnson.
«Αυτό θα ήταν αβάσταχτο, μη δημοκρατικό και καθιστά σχεδόν αδύνατη τη σύναψη σοβαρών εμπορικών συμφωνιών», θα τονίσει.
Παράλληλα, σύμφωνα με άλλα αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο του υπουργού, ο Johnson θα προειδοποιήσει σήμερα ότι κάποιοι υποστηρικτές της ΕΕ επιχειρούν να αντιστρέψουν το Brexit, το οποίο θα αφήσει τη Βρετανία με αγεφύρωτες πολιτικές διαφορές.
«Φοβάμαι ότι κάποιοι εμφανίζονται ολοένα και πιο αποφασισμένοι να σταματήσουν το Brexit…
Πιστεύω ότι θα είναι ένα καταστροφικό λάθος που θα οδηγήσει σε μόνιμα και βαθιά ριζωμένα αισθήματα προδοσίας», θα αναφέρει ο Βρετανός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης