Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Στηρίζουμε τη δήλωση Tusk για την τουρκική επιθετικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο

tags :
ΥΠΕΞ Γερμανίας: Στηρίζουμε τη δήλωση Tusk για την τουρκική επιθετικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο
Η Γερμανία χαιρετίζει την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Yildirim
Τη στήριξή του στη θέση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την πρόσφατη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο εξέφρασε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Για το θέμα "έχει εκφραστεί αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αυτή τη δήλωση υποστηρίζουμε.
Και σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση των δύο πλοίων, μπορώ να σας πω ότι χαιρετίζουμε το γεγονός ότι υπήρξε σήμερα το πρωί -σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ- τηλεφώνημα μεταξύ των δύο πρωθυπουργών.
Κατά τα άλλα, είδατε πώς εκφράστηκε η ΕΕ για το θέμα", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
O Tusk έχει καλέσει την Τουρκία να αποφύγει απειλές ή ενέργειες εναντίον οποιουδήποτε μέλους της ΕΕ και αντ 'αυτού να δεσμευτεί για καλές σχέσεις γειτονίας, για ειρηνική επίλυση διαφορών και για σεβασμό της εδαφικής κυριαρχίας.
Όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία, αύριο η Αngela Merkel υποδέχεται τον Τούρκο πρωθυπουργό Binali Yildirim, συνάντηση η οποία, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Stephen Seibert, θα αποτελέσει ευκαιρία να συζητηθούν τα διμερή θέματα, αλλά και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης