Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «απλή καταγραφή» των γεγονότων στα Ίμια περιορίζεται ο τουρκικός Τύπος

Σε «απλή καταγραφή» των γεγονότων στα Ίμια περιορίζεται ο τουρκικός Τύπος
Τι αναφέρουν δημοσιεύματα των Hurriyet, Daily Sabah, Vatan, Cumhurriyet και Haberturk
Στην καταγραφή των γεγονότων που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 24ωρα στα Ίμια περιορίζεται ο τουρκικός Τύπος, με ειδική, πάντως, αναφορά στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλου ότι «καλός Τούρκος είναι ο νεκρό Τούρκος».

Hurriyet: Τα Ίμια στην ημερήσια διάταξη της Ελλάδας



Στην πρώτη σελίδα της διαδικτυακής της έκδοσης, η τουρκική εφημερίδα ασχολείται κατ’ αρχήν με τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου για το θέμα των Ιμίων (τα οποία φυσικά η ίδια ονομάζει «Kardak»), ενώ η δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών καταγράφεται χωρίς περαιτέρω σχόλια.
Παράλληλα αναφέρεται στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και στην επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στην Άγκυρα.

Daily Sabah: Ελλάδα και Τουρκία «συγκρούονται» για τα Ίμια στο Αιγαίο




Στην αγγλική της έκδοση η Daily Sabah αναφέρεται στο επεισόδιο των Ιμίων, αναφέροντας και την κλήση του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και στις αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς αναφορικά με τις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο.
Στο δημοσίευμα καταγράφονται οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan και οι «προειδοποιήσεις» του προς Ελλάδα και Κύπρο, ενώ περιγράφεται και η… ιστορία των συγκρούσεων στα Ίμια κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10ετιών.

Vatan: Κινήσεις – αστραπή από την Τουρκία στα Ίμια



Στις τουρκικές κινήσεις γενικότερα στο Αιγαίο αλλά και κοντά στα Ίμια αναφέρεται και η ιστοσελίδα της Vatan, υποστηρίζοντας ότι οι προσπάθειες το Αιγαίο να μετατραπεί σε «μία θάλασσα ειρήνης» δεν φαίνεται να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Cumhurriyet: Το Αιγαίο πρέπει να είναι μία θάλασσα φιλίας και ειρήνης, υποστηρίζει ο Yildirim



Στις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Binali Yildirim, αναφορικά με το Αιγαίο, το οποίο υποστηρίζει ότι θα πρέπει να είναι «μία θάλασσα ειρήνης και φιλίας», επικεντρώνεται δημοσίευμα της Cumhurriyet, στο οποίο προστίθεται ότι ο κ. Yildirim συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα.

Haberturk: Κινήσεις της Τουρκίας κοντά στα Ίμια

Άλλο ένα ουδέτερο δημοσίευμα, το οποίο περιγράφει, χωρίς κρίσεις ή «χρώμα» τα πρόσφατα γεγονότα στα Ίμια, αλλά και στις δηλώσεις που υπήρξαν τόσο από την ελληνική όσο και από την τουρκική πλευρά.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης