Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας δεν επισήμανε στον Erdogan ότι τα Ίμια είναι ελληνικά

Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας δεν επισήμανε στον Erdogan ότι τα Ίμια είναι ελληνικά
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα στον Erdogan
«Μετά την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο.
Ταυτόχρονα συνεχίζει να εμποδίζει την έναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζοντας κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα στον Τούρκο ομόλογο του.
«Με αυτά τα δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα:
- Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες,
- ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και
- ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σημείωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η «απάντηση» κυβερνητικού αξιωματούχου

Ωστόσο, οι δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου φαίνεται ότι προκάλεσαν την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου.
«Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για τα εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τον ίδιο όσο και το κόμμα τους» δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης