Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Σε θετικό, από σταθερό, αναβαθμίζεται το trend της Citigroup

tags :
DBRS: Σε θετικό, από σταθερό, αναβαθμίζεται το trend της Citigroup
Η DBRS αναβαθμίζει το trend της Citigroup, επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις 
Σε αναβάθμιση των προοπτικών (trend) -από σταθερές σε θετικές- για τον όμιλο της Citigroup, προχώρησε ο καναδικός οίκος DBRS, επιβεβαιώνοντας σε «Α» και «R-1 (middle)» τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, αντίστοιχα, κόντρα στις ζημίες-μαμούθ που προκάλεσε η φορολογική μεταρρύθμιση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο οίκος επικαλείται τη βελτιωμένη οικονομική απόδοση της αμερικανικής τράπεζας, τον θεμελιωδώς ισχυρότερο ισολογισμό και το γεγονός ότι «είναι μοναδικά τοποθετημένη για να επωφεληθεί από τις παγκόσμιες ευκαιρίες που απορρέουν από την οικονομική ανάπτυξη», δεδομένης της σημαντικής διεθνούς παρουσίας της.
Το χρηματοδοτικό και ρευστό προφίλ της Citi είναι ισχυρό, υποστηριζόμενο από καταθέσεις περίπου 1 τρισεκ. δολαρίων, ενώ η κεφαλαιοποίηση είναι, επίσης, ισχυρή, με τον δείκτη CET1 να διαμορφώνεται στο 12,3%, στο τέλος του 2017.
Η Citigroup ανακοίνωσε ζημιές ύψους 18,3 δισεκ. δολαρίων για το δ΄ τρίμηνο του 2017, λόγω -εφάπαξ- επιβάρυνσης 22 δισεκ. από τη φορολογική μεταρρύθμιση του Donald Trump.
Βέβαια, μακροπρόθεσμα οι αμερικανικές τράπεζες θα βγουν ωφελημένες από τις αλλαγές στη φορολογία.
Η Citigroup θα κατέγραφε κέρδη 3,7 δισεκ. ή 1,28 δολαρίων ανά μετοχή χωρίς την επιβάρυνση από τη μεταρρύθμιση.
Τα έσοδα της κολοσσιαίας επενδυτικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 17,26 δισεκ. δολάρια, από 17 δισεκ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης