Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Δεν αποτελεί ρίσκο για το σύστημα η μεταβλητότητα στα futures του Bitcoin

tags :
Moody's: Δεν αποτελεί ρίσκο για το σύστημα η μεταβλητότητα στα futures του Bitcoin
Η Moody's καθησυχάζει σχετικά με μεταβλητότητα στα futures του Bitcoin
Η πολύ έντονη μεταβλητότητα που παρατηρείται στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του Bitcoin, που διαπραγματεύονται στις πλατφόρμες των CME Group (Aa3, σταθερό) και Cboe Global Markets (Baa1, θετικό), δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο τόσο για την πιστοληπτική ικανότητα των δύο εταιρειών όσο και για τους εκκαθαριστές των συναλλαγών και το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, εκτιμά σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Αν και, μέχρι στιγμής, ο αμερικανικός οίκος δεν έχει λάβει θέση σχετικά με τον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων, ο οποίος έχει δημιουργήσει παγκόσμια συζήτηση από το περασμένο έτος, νωρίτερα μέσα στον τρέχοντα Φεβρουάριο αποτιμούσε θετικά (credit positive) για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου και -επακόλουθα- την πιστοληπτική ικανότητα της Νότιας Κορέας (Aa2, σταθερό), την αυστηροποίηση του ρυθμιστικού ελέγχου στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων από την τοπική κυβέρνηση.
Οι νέοι κανονισμοί απαγορεύουν τις συνδέσεις μεταξύ ανώνυμων τραπεζικών λογαριασμών και συναλλαγών κρυπτογράφησης, απαγορεύουν στους ανηλίκους και αλλοδαπούς να ανοίξουν τους εν λόγω λογαριασμούς και να νομιμοποιήσουν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες.
Το εμπόριο ψηφιακών νομισμάτων στη Νότια Κορέα αυξήθηκε στα τέλη του 2017 καθώς οι αυξανόμενες τιμές, μαζί με τα χαμηλά ρυθμιστικά εμπόδια, επέτρεψαν μαζικές εισροές κεφαλαίων από μεμονωμένους επενδυτές.
Στην Κορέα, περίπου το 99,2% όλων των νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και ο πληθυσμός διαθέτει ποσοστό χρήσης smartphones στο 93,6%, παράγοντες που συνείσφεραν θετικά, σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.
Συνολικά, το εμπόριο κρυπτονομισμάτων στη χώρα αντιπροσώπευε το 20% του ημερήσιου όγκου συναλλαγών παγκοσμίως, ποσοστό πολλαπλάσιο από τη συνεισφορά στην παγκόσμια οικονομία, ήτοι 1,9% το 2016, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Μάλιστα, ειδικά για το Ethereum, το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν σε 33%!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης