Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Δημοσιονομικό έλλειμμα 15% του ΑΕΠ, η κληρονομιά που θα αφήσει ο Trump στις ΗΠΑ

tags :
Societe Generale: Δημοσιονομικό έλλειμμα 15% του ΑΕΠ, η κληρονομιά που θα αφήσει ο Trump στις ΗΠΑ
Ο «bear» Albert Edwards της Societe Generale, προειδοποιεί για μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση 
Η εκτόξευση της αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρει μία «πρόγευση» για την επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση, προειδοποιεί ο «bear» οικονομολόγος της της Societe Generale, Albert Edwards, επικαλούμενος, επίσης, την επιστροφή της υψηλής μεταβλητότητας στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές αλλά και τα πολύ υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα της Ουάσιγκτον.
Ο αναλυτής, σε σημείωμά τους προς τους πελάτες, αποδίδει κυρίως την κατάσταση στην πολύ χαλαρή δημοσιονομική και νομισματική πολιτική που ακολουθήθηκε μετά το 2008, σημειώνοντας μάλιστα πως, ειδικά σε ό,τι αφορά στη φορολογική μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικάνων, «θα επιταχύνει την κατάρρευση των αγορών, καθώς η Federal Reserve ομαλοποιεί τη νομισματική πολιτική».
Παράλληλα, η μεταρρύθμιση θα «υπερθερμάνει» την αμερικανική οικονομία, επισημαίνεται.
«Ελλείμματα τρισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκονται στον ορίζοντα, γεγονός που θα προκαλέσει αύξηση του χρέους των Η.Π.Α. ως ποσοστό του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, σε άνω του 100%.
Ενώ τα επίπεδα του χρέους από μόνα τους δεν μπορούν να προβλέψουν τι θα συμβεί στις αποδόσεις των ομολόγων, οι αγορές φοβούνται ότι θα προκαλέσει ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve.
Τα παραπάνω θα πληγώσουν τάσεις, ίσως το 2019, τη χρηματιστηριακή αγορά, τα εταιρικά κέρδη και, πιθανότατα, την οικονομία.
Είμαι σίγουρος ότι στην επόμενη, όχι τόσο μακρινή ύφεση στις Η.Π.Α., το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ξεπεράσει το 13%, που ήταν η αιχμή, το 2009.
Η κληρονομιά που θα μας αφήσει ο Donald Trump θα είναι ένα καταστρεπτικό δημοσιονομικό έλλειμμα που θα υπερβαίνει το 15%»…
Ο αναλυτής αναφέρει ως ένα έτερο σημάδι της επικείμενης κρίσης την εκτόξευση της απόδοσης στο 10ετές κρατικό ομόλογο των Η.Π.Α., του σημαντικότερου χρεογράφου παγκοσμίως, το οποίο έχει «σπάσει» -ανοδικά- τεχνικά την μέση πρότινος τάση του.
«Μία απόδοση άνω του 2,85%, είναι αρκετή για να προκαλέσει πτώση στις μετοχές».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης