Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεργασία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας στις παγκόσμιες αγορές υδρογονανθράκων

Συνεργασία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας στις παγκόσμιες αγορές υδρογονανθράκων
Η Σαουδική Αραβία θα αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συζήτησαν σειρά θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη τις διμερούς συνεργασίας, στις παγκόσμιες αγορές υδρογονανθράκων, στον εμπορικό-οικονομικό τομέα, στον στρατιωτικό τομέα, όπως επίσης και θέματα συντονισμού των κινήσεων τους, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Η ανακοίνωση δεν υπεισέρχεται σε άλλες λεπτομέρειες, για το τι σημαίνει συντονισμός των κινήσεων τους στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου.
Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία είναι οι βασικοί συντελεστές μιας διεθνούς συμφωνίας χωρών που αποφάσισαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για την κατάσταση στην Συρία και την κατάσταση στην περιοχή του Κόλπου, ενώ ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, εξέφρασε στον πρόεδρο Putin τα συλληπτήρια του για τα 71 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο κοντά στην Μόσχα.

Η Σαουδική Αραβία θα αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund) Kirill Dmitriev, η Σαουδαραβική πετρελαϊκή κρατική εταιρεία Saudi Aramco θα υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με έναν από τους κύριους παραγωγούς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Ρωσία. «Οι Σαουδάραβες επενδυτές δείχνουν ενδιαφέρον για τους παραγωγούς LNG και σήμερα θα δούμε ότι θα υπογραφεί μια σημαντική συμφωνία με έναν από τους βασικούς παραγωγούς LNG» δήλωσε ο Dmitriev, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί συγκεκριμένα στον παραγωγό, ενώ δεν προέβη σε περαιτέρω σχόλια.
Το 2017 ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al Fali είχε παραστεί στα εγκαίνια του εργοστασίου Yamal-LNG (το 50,1% ανήκει στην ρωσική Novatec, το 20% στην γαλλική Total, το 20% στην κινεζική CNPC και το 9,9% στην κινεζικό SRF).
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin πρότεινε τότε στην Σαουδική Αραβία να αγοράσει ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Ο Σαουδάραβας υπουργός απαντώντας τότε στην πρόταση Putin, είπε «γι΄ αυτό βρίσκομαι εδώ», αναφέρει το πρακτορείο Interfax.
H Σαουδική Αραβία παράγει 110 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, το οποίο καταναλώνει η ίδια.
Στο διάστημα των 10 προσεχών ετών προτίθεται να διπλασιάσει την παραγωγή της, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις του Khalid Al Fali, ενώ διεξάγει συνομιλίες για να αγοράσει φυσικό αέριο από την Ρωσία και τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης