Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

F.T.: «Βουτιά» για το νέο 7ετές ελληνικό ομόλογο εξαιτίας των άσχημων συνθηκών στις αγορές

F.T.: «Βουτιά» για το νέο 7ετές ελληνικό ομόλογο εξαιτίας των άσχημων συνθηκών στις αγορές
Η ενίσχυση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων οφείλεται στο γενικότερο sell – off στα κρατικά χρεόγραφα και όχι σε αρνητική εικόνα της ελληνικής οικονομίας
Στην αρνητική πορεία του νέου 7ετούς ελληνικού ομολόγου αναφέρεται ανταπόκριση των Financial Times από την Αθήνα, καθώς η απόδοσή του έφθασε στο 4,19%, έναντι 3,5% που ήταν όταν «βγήκε» στις αγορές στις 8/2.
Όπως σημειώνεται όσοι επέλεξαν να τοποθετηθούν στο ελληνικό ομόλογο ήδη χάνουν χρήματα, καθώς το timing της έκδοσης συνέπεσε με μία εξαιρετικά αρνητική περίοδο για τις αγορές.
Ανοδικά, όμως, κινείται και η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου, η οποία άγγιξε το 4,49%.
«Προκειμένου να είμαστε δίκαιοι έναντι της Ελλάδας θα πρέπει να τονιστεί ότι η άνοδος στις αποδόσεις δεν οφείλεται στην αλλαγή στάσης των αγορών έναντι των προοπτικών της χώρας.
Είναι απλά απόρροια του sell off των κρατικών ομολόγων σε παγκόσμιο επίπεδο», τονίζεται στο δημοσίευμα.
Άλλωστε και το ισπανικό 10ετές ομόλογο είδε την απόδοσή του να ενισχύεται στο 1,51%, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι αποδόσεις των ομολόγων άλλων κρατών.
Την ίδια ώρα η αποτίμηση των CDS για τα ελληνικά ομόλογα παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ το spread με το 10ετές γερμανικό ομόλογο δεν έχει ενισχυθεί σημαντικά.
«Η Ελλάδα ακολουθεί αρνητική πορεία στη δευτερογενή αγορά», τονίζει ένας trader και προσθέτει ότι «αλλά δεν είναι και τόσο άσχημη εάν σκεφθείς πόσο έχουν περιοριστεί οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων σε διάστημα ενός έτους.
Ας μην ξεχνάμε ότι τον Φεβρουάριο του 2017 η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ήταν κοντά στο 7,6%».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης