Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nouy: Αξιέπαινες οι κυπριακές τράπεζες - Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες για μείωση των NPLs

tags :
Nouy: Αξιέπαινες οι κυπριακές τράπεζες - Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες για μείωση των NPLs
Περισσότερες προσπάθειες για μείωση των NPLs αναμένει από τις κυπριακές τράπεζες η Daniele Nouy 
Οι προσπάθειες που κατέβαλαν τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές τράπεζες είναι αξιέπαινες, ωστόσο απαιτούνται επιπρόσθετες και επίμονες προσπάθειες για την περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), αναφέρει η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism, SSM), κα Daniele Nouy, η οποία επισκέφθηκε τη νήσο για τρίτη φορά, από το 2014.
«Είχα παραγωγικές συναντήσεις με τους συναδέλφους μου στην Κεντρική Τράπεζα και με τις κυπριακές τράπεζες.
Οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι κυπριακές τράπεζες τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν είναι αξιέπαινες και μετρήσιμη πρόοδος έχει πραγματοποιηθεί, αλλά απαιτούνται επιπρόσθετες και επίμονες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί περαιτέρω πρόοδος στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Οι τράπεζες έχουν ήδη λάβει αποφασιστικά μέτρα και πρέπει να κάνουν χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων», σημειώνει σε γραπτή της δήλωση αναφορικά με τις επαφές της στην Κύπρο, σύμφωνε με όσα μεταδίδει το StockWatch.
Η κα Nouy, η οποία επισκέφθηκε την Κύπρο στο πλαίσιο τακτικών και επαφών που έχει με τις εποπτευόμενες χώρες, υπογράμμισε πως τα NPLS πρέπει να μειωθούν σε τέτοιο βαθμό που να μην αποτελούν το κυριότερο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας.
Οι απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις είναι καλό να γίνονται σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης, όπως αυτή τη στιγμή, επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης