Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αρ. Παντελιάδης (My Market): Μας φοβίζει ένα απρόβλεπτο γεγονός στην οικονομία

Αρ. Παντελιάδης (My Market): Μας φοβίζει ένα απρόβλεπτο γεγονός στην οικονομία
Ο κ. Παντελιάδης τόνισε ότι η αγορά δεν έχει κατασταλάξει ακόμη
Ρευστή και μη προβλέψιμη η αγορά του λιανεμπορίου λέει ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος  Metrο My Market, όταν κλήθηκε να σχολιάσει γενικότερα την αγορά των σούπερ μάρκετ και τις προοπτικές  της.
Ο κ. Παντελιάδης τόνισε ότι η αγορά δεν έχει κατασταλάξει ακόμη.
Δεν έχει βρει το σημείο ισορροπίας και θεωρεί ότι η ρευστότητα θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2019 ενώ τις έδωσε και το χαρακτηρισμό της απρόβλεπτης αγοράς.
Δήλωσε ικανοποιημένος από τα στοιχεία ανάκαμψη της αγοράς καθώς σταμάτησε η πτώση των πωλήσεων ενώ θεωρεί βέβαιο ότι αρκετές αλυσίδες σουπερ μάρκετ θα εμφανίσουν φέτος μείωση των πωλήσεων διότι  ενεργοποιήθηκε το δίκτυο του Βερόπουλου από τα My Market όπως και το δίκτυο του Μαρινόπουλου από τον όμιλο Σκλαβενίτη και καταγράφεται επιστροφή της πελατείας.  
Ο κ. Παντελιάδης έδωσε έμφαση στον γεγονός ότι ο αριθμός  των καταστημάτων είναι υψηλότερος σε σχέση  με αυτόν που είχαμε πριν από δέκα χρόνια ενώ την περίοδο της κρίσης έχει καταγραφεί απώλεια  εισοδημάτων στα επίπεδα του 25%.
Ο ίδιος διατύπωσε την άποψη ότι η βελτίωση της οικονομίας έστω και με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι όπως επισήμανε δεν είναι σε θέση να αλλάξουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών είναι ικανοποιητικοί.
Επίσης εξέφρασε την αγωνία και συνάμα τον φόβο του να  μην έχουμε κάποιο απρόσμενο γεγονός στην οικονομία ικανό να αλλάξει τα δεδομένα όπως και τις προοπτικές του λιανεμπορίου και διατύπωσε την ευχή να διατηρηθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας έστω και σε αυτά τα επίπεδα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης