Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rutherford Institute: Οι πολεμικές δαπανές θα χρεοκοπήσουν τελικά τις ΗΠΑ

tags :
Rutherford Institute: Οι πολεμικές δαπανές θα χρεοκοπήσουν τελικά τις ΗΠΑ
Rutherford Institute: Οι πολεμικές δαπανές θα χρεοκοπήσουν τελικά τις ΗΠΑ
Την εκτίμηση ότι οι πολεμικές δαπάνες των ΗΠΑ θα χρεοκοπήσουν τελικά τη χώρα αναφέρει σε ανάλυσή του το Rutherford Institute.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά οι πολεμικές δαπάνες των ΗΠΑ έχουν ήδη χρεοκοπήσει το έθνος με ποσό που υπερβαίνει τα 20 τρισ. δολάρια.
Τώρα η κυβέρνηση Trump καταθέτει προϋπολογισμό ύψους 4,4 τρισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2019, κάτι που θα προσθέσει 7 τρισ. δολάρια στο ήδη μη βιώσιμο ομοσπονδιακό έλλειμμα, προκειμένου να διατηρηθεί η στρατιωτική αυτοκρατορία των ΗΠΑ στο εξωτερικό και να επεκταθεί δραματικά το αστυνομικό κράτος.
Ο πρόεδρος Trump θέλει επίσης οι αμερικανοί φορολογούμενοι να καλύψουν το κόστος κατασκευής αυτού του διαβόητου φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό.
Όπως αναφέρει το Rutherford Institute για όσους χρειάζονται μια γρήγορη υπενθύμιση, "το έλλειμμα του προϋπολογισμού είναι η διαφορά μεταξύ του τι δαπανά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και των εσόδων της.
Το εθνικό χρέος, γνωστό και ως δημόσιο χρέος, είναι το αποτέλεσμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να δανείζεται χρήματα για να καλύψει έτη και έτη δημοσιονομικών ελλειμμάτων".
Αυτή τη στιγμή, η αμερικανική κυβέρνηση λειτουργεί αρνητικά σε κάθε μέτωπο
Ξοδεύει πολύ περισσότερο από τα έσοδά της και δανείζεται σε υπερβολικό βαθμό για να διατηρήσει την κυβέρνηση σε λειτουργία και να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τους ατελείωτους πολέμους στο εξωτερικό.
Έτσι καταρρεόυν οι στρατιωτικές αυτοκρατορίες.
Με την εξάπλωση των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων και τον υπερδανεισμό προκειμένου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν και να εξελίσσουν το στρατό τους.
Αυτό συνέβη στη Ρωμαική Αυτοκρατορία.
Συμβαίνει ξανά.
Οι ΗΠΑ δεν είναι ο ¨αστυνομικός¨ στο διεθνές γεωπολιτικό πεδίο τις τελευταίες δεκαετίες, παράλληλα οι ΗΠΑ έχουν μετασχηματιστεί σταδιακά σε ένα πεδίο μάχης με στρατιωτική αστυνομία και όπλα καλύτερα προσαρμοσμένα σε μιά πολεμική σύγκρουση αναφέρει το Rutherford Institute.
Τώρα ο πρόεδρος Trump θέλει 716 δισ. δολάρια για να επεκτείνει την στρατιωτική αυτοκρατορία των ΗΠΑ στο εξωτερικό και άλλα δισεκατομμύρια για να προσλάβει αστυνομικούς, να κατασκευάσει περισσότερες φυλακές και να χρηματοδοτήσει περισσότερα προγράμματα καταπολέμησης των ναρκωτικών, της τρομοκρατίας.
Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που έχει σα στόχο να στηρίξει τα ισχυρά χρηματικά συμφέροντα (στρατιωτικά, εταιρικά).
Στο τέλος της ημέρας είναι η στρατιωτική βιομηχανία και όχι το υγειονομικό ή συνταξιοδοτικό σύστημα που ωθεί τις ΗΠΑ στην πτώχευση.
Εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια, οι ΗΠΑ  καταπολεμούν την τρομοκρατία με μια "πιστωτική κάρτα", ουσιαστικά χρηματοδοτεί τους πολέμους με την έκδοση ομόλογων τα οποία αγοράζουν συνταξιοδοτικά ταμεία και χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία.
Η "παράνομη" σχέση της βιομηχανίας εξοπλισμών και του αμερικανικού Πενταγώνου, που είχε προειδοποιήσει ο Πρόεδρος Dwight D. Eisenhower πριν από 50 χρόνια, αντιπροσωπεύει ίσως τη μεγαλύτερη απειλή για την το αμερικανικό έθνος σήμερα.
Άπληστοι αμυντικοί εργολάβοι, διεφθαρμένοι πολιτικοί και από ανίκανοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν βοηθήσει στη διεύρυνση της στρατιωτικής αυτοκρατορίας των ΗΠΑ με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να "αιμορραγούν" οικονομικά ξοδεύοντας με ρυθμό άνω των 15 δισ. δολαρίων το μήνα (ή 20 εκατ. δολάρια την ώρα).
Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται το κόστος διατήρησης των 1.000 και πλεόν στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ που διατηρούν σε όλο τον κόσμο.
Είναι χαρακτηριστικό πως αν και οι ΗΠΑ αποτελούν μόνο το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, διαθέτουν περίπου το 50% των συνολικών στρατιωτικών δαπανών του κόσμου, δαπανώντας περισσότερα για τον στρατό από τα επόμενα 19 μεγαλύτερα έθνη.
Στην πραγματικότητα, το Πεντάγωνο ξοδεύει περισσότερα για τον πόλεμο από ό,τι και οι 50 αμερικανικές πολιτείες για την υγεία, την εκπαίδευση και το συνταξιοδοτικό σύστημα.
Ο πόλεμος δεν είναι φτηνός.
Παρόλο που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποκρύπτει τόσο πολύ τις αμυντικές της δαπάνες ότι είναι δύσκολο να προμηθεύσει ακριβή στοιχεία, γνωρίζουμε ότι από το 2001 η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δαπανήσει πάνω από 1,8 τρισ. δολάρια στους πόλεμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ (δηλαδή 8,3 εκατ. δολάρια την ώρα).
Δεν περιλαμβάνονται οι πόλεμοι και οι στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες αναμένεται να ωθήσουν το συνολικό κόστος πάνω από 12 τρισ. δολάρια μέχρι το 2053.
Απλά εξετάστε το γεγονός ότι κοστίζει στους αμερικανούς φορολογούμενους 2,1 εκατ. δολάρια ετησίως για κάθε στρατιώτη που αναπτύσσεται στο Αφγανιστάν.
Αυτό που ξεκίνησε το 2001 ως μέρος μιας εικαζόμενης προσπάθειας εξάλειψης της Αλ Κάιντα έχει μετατραπεί σε χρυσωρυχείο για το στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα των ΗΠΑ και τους ιδιωτικούς εργολάβους.
Το πρόβλημα με το οποίο παλεύουν οι ΗΠΑ είναι η παραμορφωμένη αμερικανική στρατιωτική αυτοκρατορία.
Τελικά, όμως, όλες οι στρατιωτικές αυτοκρατορίες καταρρέουν.
Στην ακμή της ακόμη και η ισχυρή Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν μπορούσε να δει την καταρρέουσα οικονομία από την αύξηση των στρατιωτικών δαπανώ της.
Οι παρατεταμένες περίοδοι πολέμου και η ψευδής οικονομική ευημερία οδήγησαν σε μεγάλο βαθμό στη διάλυση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης