Παρά την Novartis η ΝΔ χάνει μόνο τα κέρδη από το Μακεδονικό, στο 10% η διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται η Χρυσή Αυγή

Παρά την Novartis η ΝΔ χάνει μόνο τα κέρδη από το Μακεδονικό, στο 10% η διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται η Χρυσή Αυγή
Η ΝΔ χάνει ότι κέρδισε από το Μακεδονικό αλλά δεν καταγράφει ουσιαστικές απώλειες από την Novartis ενώ η Χρυσή Αυγή λόγω των εθνικών θεμάτων ανακάμπτει
Ενώ θα αναμενόταν η υπόθεση Novartis να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ΝΔ και να μειωνόταν αισθητά το ποσοστό μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα δεδομένα είναι διαφορετικά.
Τουλάχιστον μέχρι τώρα η υπόθεση Novartis δεν έχει προκαλέσει ανατροπή πολιτικού σκηνικού, ωστόσο ανέκοψε την ανοδική πορεία της ΝΔ.
Με βάση πολύ καλά ενημερωμένες πηγές από εταιρίες δημοσκοπήσεων εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ΝΔ χάνει ουσιαστικά όλα τα κέρδη που αποκόμισε από την στάση της στο Μακεδονικό άρα η υπόθεση Novartis επέδρασε οριακά, ανέκοψε την ανοδική δυναμική αλλά οι διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δεν μεταβλήθηκαν.

Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ παραμένει περίπου στις 10 μονάδες υπέρ της ΝΔ.
Η ΝΔ με αφορμή τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία και την στάση που κράτησε ειδικά προς το τέλος για το Μακεδονικό ο Μητσοτάκης ο αρχηγός του κόμματος…κέρδισε δημοσκοπικά.
Ωστόσο αυτή η αύξηση που σημειώθηκε λόγω Μακεδονικού εξανεμίστηκε με την υπόθεση Novartis.
Καλά ενημερωμένη πηγή αναφέρει ότι η Novartis δεν έπληξε την ΝΔ στο βαθμό που ίσως αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Ο βασικός λόγος είναι ότι ενώ έχουν αποκαλυφθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, δεν έχει αποδειχθεί η ορθότητα τους και η αξιοπιστία τους ενώ η στάση της ΝΔ να περάσει στην αντεπίθεση κατηγορώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία πέρασε σε κάποιο βαθμό στο εκλογικό σώμα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι κέρδισε η ΝΔ από το μακεδονικό το έχασε από την Novartis και η διαφορά βρίσκεται στις 10 μονάδες.
Μάχη διεξάγεται για την 3η θέση όπου κλείνει σχεδόν στο μηδέν η ψαλίδα μεταξύ της κεντροαριστεράς και της Χρυσής Αυγής.
Με βάση την επικαιρότητα, Μακεδονικό, Novartis και Ίμια – ελληνοτουρκικές σχέσεις η Χρυσή Αυγή έχει πλεονέκτημα και αποτελεί πλέον βασικό σενάριο ότι θα βρεθεί στην 3η θέση.
Εάν η κεντροαριστερά χάσει την 3η θέση θα πρόκειται για μια σοβαρή ήττα….
Η συγκυρία ευνοεί πάντως την Χρυσή Αυγή καθώς τα εθνικά θέματα αγγίζουν των ζωτικό ιδεολογικό χώρο της.
Με βάση ορισμένες δημοσκοπήσεις που είναι σε εξέλιξη το συμπέρασμα είναι ότι η ΝΔ χάνει ότι κέρδισε από το Μακεδονικό αλλά δεν καταγράφει ουσιαστικές απώλειες από την Novartis ενώ η Χρυσή Αυγή λόγω των εθνικών θεμάτων που βρίσκονται στην επικαιρότητα κερδίζει καθαρά έδαφος έναντι της κεντροαριστεράς.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS