Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foxnews: Η πΓΔΜ πρόθυμη να χρησιμοποιήσει ονομασία που θα ικανοποιήσει την Ελλάδα

Foxnews: Η πΓΔΜ πρόθυμη να χρησιμοποιήσει ονομασία που θα ικανοποιήσει την Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ υποστηρίζει ότι η χώρα του και η Ελλάδα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την επίλυση της μακροχρόνιας διαφωνίας τους για την ονομασία της χώρας του
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ υποστηρίζει ότι η χώρα του και η Ελλάδα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την επίλυση της μακροχρόνιας διαφωνίας τους για την ονομασία της χώρας του, αναφέρει το πρακτορείο Foxnews την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018.
Ο πρωθυπουργός Zoran Zaev δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση της πΓΔΜ είναι πρόθυμη να προσθέσει ένα «γεωγραφικό προσδιοριστικό» στο όνομα της χώρας, μια αλλαγή την οποία επιθυμεί η Ελλάδα.
Όμως ο Zaev ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλα εκκρεμή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της επίσημης ονομασίας της μακεδονικής γλώσσας.
Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία και η Ελλάδα βρίσκονται σε διαμάχη για τα δικαιώματα στο όνομα της Μακεδονίας.
Η Ελλάδα λέει ότι χρησιμοποιώντας την ονομασία η γειτονική χώρα συνεπάγεται αξίωση για την ελληνική επαρχία της Μακεδονίας και την αρχαία κληρονομιά της.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα στη Βιέννη, όπου είχαν συζητήσεις με μεσολαβητές των Ηνωμένων Εθνών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης