Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Jacob Zuma

tags :
Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Jacob Zuma
Μετά από έντονες πιέσεις ου κόμματός του, ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής υπέβαλε την παραίτησή του 
Την παραίτησή του υπέβαλε νωρίτερα σήμερα (14 Φεβρουαρίου 2018) ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Jacob Zuma, μετά από έντονες πιέσεις της αντιπολίτευσης, των πολιτών αλλά και του κόμματός του.
Η παραίτησή του σηματοδοτεί το τέλος μίας θητείας εννέα ετών σημαδεύτηκε από ουκ ολίγα σκάνδαλα διαφθοράς και σταθερή μείωση της δημοτικότητας του Εθνικού Κογκρέσου της Αφρικής, του ιστορικού απελευθερωτικού κινήματος του θρύλου Nelson Mandela.
Εχθές, το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο αποφάσισε να απομακρύνει τον J.Zuma από την προεδρία της χώρας, καθώς εκείνος αρνιόταν να παραιτηθεί.
Η νίκη του κ. Ramaphosa για την ηγεσία του Εθνικού Κογκρέσου, τον περασμένο Δεκέμβριο, σηματοδότησε ότι η εποχή του οικονομικού βανδαλισμού υπό τον Jacob Zuma, βρισκόταν τώρα στο τέλος της.
Πρώην συνδικαλιστής και ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Νότιας Αφρικής, ο κ. Ramaphosa νίκησε την πρώην υπουργό και την πρώην σύζυγό του Jacob Zuma, Nkosazana Dlamini-Zuma, στη μάχη για την ηγεσία του ANC.
Η ήττα της Nkosazana Dlamini-Zuma, δεδομένου ότι συνδέεται με τον J.Zuma, έφερε τον πρώην Πρόεδρο του ANC σε πολύ δύσκολη θέση, τη στιγμή που αντιμετωπίζει σχεδόν 800 κατηγορίες διαφθοράς που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης