Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεταξύ 4,5% με 5% το ελληνικό 10ετές θα αποτελεί αγοραστική ευκαιρία – Γιατί η μεγάλη επιδείνωση θα αναστραφεί;

Μεταξύ 4,5% με 5% το ελληνικό 10ετές θα αποτελεί αγοραστική ευκαιρία – Γιατί η μεγάλη επιδείνωση θα αναστραφεί;
Όχι τα ελληνικά ομόλογα δεν διατρέχουν κίνδυνο κραχ ή κάποιου σοβαρού μη αναστρέψιμου ατυχήματος.
Από τις 20 Δεκεμβρίου του 2017 όταν είχε ξεκινήσει ήδη το ράλι στα ελληνικά ομόλογα σχεδόν καθημερινά αναφέραμε στο bankingnews…ότι το ράλι ακραίας υπερβολής στα ομόλογα τελειώνει…
Περνούσαν οι ημέρες και οι εβδομάδες και το ράλι αντί να μειωθεί αυξανόταν και το 10ετές από 5,50% μειώθηκε στο 3,64%...
Ήταν ακραία φούσκα ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 1,5 μήνας για να συνειδητοποιήσουν οι διεθνείς επενδυτές ότι τα ελληνικά ομόλογα ήταν φούσκα.
Ποιο ήταν το κίνητρο η αφορμή ώστε οι διεθνείς επενδυτές να συνειδητοποιήσουν ότι τα ελληνικά ομόλογα ήταν φούσκα;
Η κρίση στην Wall και οι αστοχίες στην έκδοση του 7ετούς ομολόγου που εκδόθηκε στο 3,5%.
Αυτό το μείγμα παραμέτρων αρχικά κινητοποίησε τους επενδυτές – funds που παρακολουθούν αλγόριθμους και στα μοντέλα τους έβλεπαν ότι πρέπει να πατήσουν το κουμπί της πώλησης.
Εν συνεχεία κάποια funds φοβήθηκαν το ράλι και αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν και κάποιοι που δεν είχαν συμμετάσχει στο ράλι…διέρρεαν ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι μια φούσκα.
Ναι είναι φούσκα τα ελληνικά ομόλογα και αυτή η φούσκα οδήγησε το 10ετές από το 3,64% στο 4,55% με συνοπτικές διαδικασίες και το 7ετές από 3,5% που εκδόθηκε στο 4,16%.

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;

Μεταξύ 4,5 με 5% το ελληνικό 10ετές ομόλογο θα αποτελεί αγοραστική ευκαιρία.
Ορισμένοι επενδυτές ομολόγων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς αυξάνουν την ρευστότητα τους, πουλάνε ομόλογα και έχουν ρευστότητα για να επανατοποθετηθούν σε καλύτερες τιμές.
Και στα ελληνικά ομόλογα βρισκόμαστε σε αυτή την φάση, σημειώθηκε μια μεγάλη διόρθωση ώστε να ξεφουσκώσει την φούσκα και να επανακαθορίσει τον ελληνικό κίνδυνο επανατιμολογώντας χαμηλότερα τα ελληνικά ομόλογα.

Υπάρχει κίνδυνος;

Όχι τα ελληνικά ομόλογα δεν διατρέχουν κίνδυνο κραχ ή κάποιου σοβαρού μη αναστρέψιμου ατυχήματος.
Όμως για το πότε θα σταματήσει η διόρθωση στα ελληνικά ομόλογα θα εξαρτηθεί κυρίως από την Wall Street, τα αμερικανικά ομόλογα και την τάση…πωλήσεων και στα ευρωπαϊκά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης