Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 10 μηνών το spread ομολόγων Γερμανίας - ΗΠΑ - Στις 216 μονάδες βάσης

Σε υψηλά 10 μηνών το spread ομολόγων Γερμανίας - ΗΠΑ - Στις 216 μονάδες βάσης
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017 ανήλθε η διαφορά ανάμεσα στο κόστος δανεισμού της Γερμανίας και σε εκείνο των ΗΠΑ
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017 ανήλθε σήμερα (15/2/2018) η διαφορά ανάμεσα στο κόστος δανεισμού της Γερμανίας και σε εκείνο των ΗΠΑ, καθώς ο υψηλότερος των προβλέψεων πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη οδήγησε σε ένα μαζικό sell-off των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, που κινείται αντίστροφα από την τιμή του, «εκτινάχθηκε» στο νέο υψηλό τεσσάρων ετών του 2,94%, καθώς χθεσινά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιανουάριο του 2018.


Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, για να αποτρέψει μια πιθανή «υπερθέρμανση» της οικονομίας.
Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς αυξήθηκε επίσης μετά τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, κατά 3 μονάδες βάσης, στο 0,78%, αν και παραμένει χαμηλότερα από τα υψηλά 2,5 ετών του 0,81% που «άγγιξε» χθες.


Έτσι, το spread μεταξύ των δύο ομολόγων ανέρχεται έτσι στις 216 μονάδες βάσης, ένα επίπεδο που δεν έχει σημειωθεί τους τελευταίους 10 μήνες.
Υψηλότερα, κατά 3-4 μονάδες βάσης, κινούνται οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, εν μέρει λόγω των δημοπρασιών από την Ισπανία και τη Γαλλία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης