Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Blankfein της Goldman Sachs τα βλέπει όλα... τέλεια στην αμερικανική οικονομία... και αυτό ανησυχεί τη Wall Street

O Blankfein της Goldman Sachs τα βλέπει όλα... τέλεια στην αμερικανική οικονομία... και αυτό ανησυχεί τη Wall Street
Οι πιθανότητες ενός κακού αποτελέσματος έχουν αυξηθεί
Η Christine Romans, δημοσιογράφος του CNN, ρωτώντας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, "τι θα μπορούσε να πάει στραβά" σε αυτή την οικονομία, έλαβε μια απάντηση που έχει "παγώσει" την επενδυτική κοινότητα.
"Δεν έχω τόση εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία από το 2006", απάντησε ο Blankfein.
Όμως η Christine Romans απάντησε: «ναι, αυτό δεν ήθελα να ακούσω».
Γιατί;
Είναι πλέον ο κανόνας ότι όταν σε μια οικονομία όλα βαίνουν θετικά, είναι λίγο πριν το χρηματοπιστωτικό σύστημα βρεθεί στο χείλος της κατάρρευσης.
Μετά το σχόλιο της Romans, ο Blankfein, ξεκαθάρισε ότι έχει πολλές ανησυχίες, μεταξύ των οποίων και ο φόβος ότι η έκρηξη των δαπανών από τη διοίκηση του Trump θα μπορούσε να υπερθερμάνει την οικονομία των ΗΠΑ.
"Οι πιθανότητες ενός κακού αποτελέσματος έχουν αυξηθεί", ανέφερε, εξηγώντας ότι η οικονομία ήδη μεγάλωνε ωραία πριν από τις φορολογικές περικοπές των 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τθς πρόσθετες δαπάνες ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τώρα του πακέτου υποδομών ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά τα ελλείμματα πρέπει να πληρώνονται» και όλα αυτά τα κίνητρα θα μπορούσαν να είναι «πάρα πολύ καλό», είπε.
Η Blankfein γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να συμβεί κάτω από τέτοιες συνθήκες.
"Εάν η οικονομία ξεκινήσει να υπερθερμαίνεται και η Fed αισθάνεται ότι είναι πίσω" θα πρέπει να δράσει, δήλωσε ο Blankfein, δείχνοντας την περίοδο που οδήγησε στην φούσκα dot-com.
«Θυμάμαι το 1994», είπε.
"Και αυτό είναι δυνατό.
Αυτό θα ήταν πολύ συγκλονιστικό για την οικονομία.
"Εκείνη την εποχή, η Federal Reserve προσπάθησε να κρατήσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο με μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων που έφερε την Wall Street προ εκπλήξεως.
Παρά τις ανησυχίες του, η "βασική περίπτωση" του Blankfein παραμένει ότι η οικονομία θα παραμείνει σε καλό δρόμο, παρότι προτρέπει να προχωρήσουν με προσοχή οι μικροεπενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης