Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Πρωτοπόρες στο e-banking και τη fintech οι τράπεζες της Σκανδιναβίας

tags :
Moody’s: Πρωτοπόρες στο e-banking και τη fintech οι τράπεζες της Σκανδιναβίας
Πρωτοπόρες στο e-banking οι σκανδιναβικές τράπεζες, credit positive ο σχεδιασμός ενιαίας πλατφόρμας 
Θετικά (credit positive) για την πιστοληπτική ικανότητα των μεγάλων σκανδιναβικών τραπεζών αποτιμά τα σχέδια για ανάπτυξη ενιαίας πλατφόρμας διαδικτυακών συναλλαγών, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, σχολιάζοντας πως τα πιστωτικά ιδρύματα της περιοχής επιβεβαιώνουν την ηγετική τους θέση στο e-banking και τη χρηματοπιστωτική τεχνολογία (fintech).
Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, οι Danske Bank (A1, σταθερό), DNB (Aa2, αρνητικό), Handelsbanken (Aa2, σταθερό), Nordea (Aa3, σταθερό), OP Financial Group (Aa3, σταθερό), SEB (Aa3, σταθερό) και Swedbank (Aa3, σταθερό), θα σχεδιάσουν ένα ενιαίο σύστημα πληρωμών, το οποίο θα απαρτίζεται από κοινά προϊόντα προς το καταναλωτικό κοινό, σε όλα τα τοπικά νομίσματα.
Τα διατραπεζικά συστήματα πληρωμών στη Σκανδιναβία είναι ήδη από τις πιο προηγμένα και λειτουργικά στον κόσμο, ωστόσο παραμένουν κατακερματισμένα κατά μήκος των εθνικών συνόρων.
Η εναρμόνιση των εγχώριων υποδομών και προϊόντων που προσφέρονται, θα διευκολύνει τις διασυνοριακές πληρωμές και θα προωθήσει περαιτέρω το εμπόριο μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών, συνεισφέροντας στην τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
«Μια παν-σκανδιναβική πλατφόρμα πληρωμών θα επιτρέψει στις τράπεζες να αναπτύξουν νέα προϊόντα ψηφιακής πληρωμής, τα οποία θα βοηθήσουν στην υπεράσπιση της θέσης τους στην αγορά έναντι των υφισταμένων ανταγωνιστών και των νεοεισερχομένων στην αγορά.
Η συνεργασία είναι το πρώτο βήμα προς την εναρμόνιση των διεθνών πληρωμών στα σκανδιναβικά σύνορα και τη δημιουργία μίας αγοράς που θα παρακάμπτει τη διαδικασία εκκαθάρισης», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης