Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φέσσας (ΣΕΒ): Πρόκληση για Ελλάδα και Ευρώπη η προσέλκυση επενδύσεων

Φέσσας (ΣΕΒ): Πρόκληση για Ελλάδα και Ευρώπη η προσέλκυση επενδύσεων
Η Ελλάδα έχει κάνει την αναγκαία προσαρμογή και προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, τόνισε ο Θ. Φέσσας
Τις προοπτικές που διανοίγονται στην ελληνική οικονομία μετά από οκτώ χρόνια εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής και τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους επενδυτές που αναζητούν μακροπρόθεσμη αξία είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «ΑΡΓΩ - ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΙΣΙΟΥ»,  με επίσημους προσκεκλημένους τον ίδιο και τον Πρόεδρο του Γαλλικού  MEDEF (Mouvement des Entreprises de France) κ. Pierre Gattaz.
Ειδικότερα στην παρέμβασή του ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι «η αναγκαία προσαρμογή της χώρας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και βασικές ανισορροπίες έχουν αποκατασταθεί  και ότι πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος ώστε και οι φίλοι Γάλλοι επιχειρηματίες να στηρίξουν και να εμπιστευτούν την Ελλάδα». 
Ο κ. Φέσσας είχε ακόμη την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους Έλληνες του εξωτερικού για τη συμπαράσταση και το ενδιάφεραν που διαρκώς επιδεικνύουν προς την πατρίδα και κάλεσε την ελληνική πολιτεία να τους δώσει τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τις χώρες όπου σήμερα ζουν και εργάζονται. 
Από την πλευρά του ο κ. Gattaz, ο οποίος σημειώνεται ότι είναι και ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της BusinessEurope στις προσεχείς αρχαιρεσίες, μοιράστηκε με τον κ. Φέσσα την κοινή πρόκληση να γίνουν πιο ανταγωνιστικές τόσο η Γαλλία όσο και Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν τον διεθνή ανταγωνισμό, σε μια περίοδο όπου η Ευρώπη χάνει έδαφος ως επενδυτικός προορισμός και μερίδια στις εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων έναντι των μεγάλων ανταγωνιστών της. 
Και κατέληξε σημειώνοντας ότι «για να αντιμετωπίσει σήμερα η Ευρώπη την κοινή της μοίρα χρειαζόμαστε ηγεσίες με πραγματισμό και φιλο-επιχειρηματικό πνεύμα».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης