Τελευταία Νέα
Διεθνή

VW: Το προσωπικό του ομίλου δεν βλέπει καμία αλλαγή πολιτικής μετά τα απανωτά σκάνδαλα

tags :
VW: Το προσωπικό του ομίλου δεν βλέπει καμία αλλαγή πολιτικής μετά τα απανωτά σκάνδαλα
Η προσπάθεια της Volkswagen να βελτιώσει την εικόνα της και την υπευθυνότητά της ως προς τους πελάτες έχει σημειώσει μηδενική πρόοδο
Η προσπάθεια της Volkswagen να βελτιώσει την εικόνα της και την υπευθυνότητά της ως προς τους πελάτες έχει σημειώσει μηδενική πρόοδο, σύμφωνα με την άποψη ενός μεγάλου αριθμού εργαζομένων στη Γερμανία, όπως δήλωσε ο κορυφαίος εκπρόσωπος του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Σχεδόν τα δύο τρίτα του προσωπικού δεν βλέπουν "βελτίωση" στην εταιρική πολιτική της Volkswagen, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά την αποκάλυψη της απάτης των εκπομπών ντίζελ, δήλωσε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 ο επικεφαλής του συμβουλίου εργασίας Bernd Osterloh, αναφέροντας τα αποτελέσματα μίας έρευνας σε πάνω από 51.000 εργαζομένους που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο 2017στα γερμανικά εργοστάσια.
Η προσπάθεια της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης να γίνει πιο διαφανής και να βελτιώσει την αντιμετώπιση των προβλημάτων της, θεωρείται από τους επενδυτές ως βασικό σημείο για την VW, να ανακτήσει την εμπιστοσύνη και να αποφύγει τυχόν μελλοντικά σκάνδαλα.
Υπάρχει επίσης δυσαρέσκεια των εργαζομένων της VW με τη διοίκηση, με αποτέλεσμα οι επικεφαλής του εργατικού δυναμικού να υιοθετήσουν μια αυστηρότερη στάση στις σχέσεις με κορυφαία στελέχη.
Ο ευρωβουλευτής Karlheinz Blessing, ο οποίος ανατέθηκε να ηγηθεί της αλλαγής στην πολιτική της VW, δήλωσε ότι ο όμιλος χρειάζεται πιο ευρεία υποστήριξη για να επιτύχει.
"Είπαμε από την αρχή ότι μια αλλαγή πολιτικής δεν μπορεί να εφαρμοστεί βραχυπρόθεσμα και απαιτεί χρόνο και δεν είναι επίσης έργο ενός ατόμου ή μεμονωμένων συμμετεχόντων", ανέφερε σε δήλωση που δημοσιεύθηκε εσωτερικά στη VW.
"Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιφέρουν αυτή την αλλαγή".
Ξεχωριστά, ο Osterloh, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του ως πρόεδρος του συμβουλίου εργασίας τον Μάρτιο 2018, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι επικρίνουν την εσωτερική επικοινωνία της διοίκησης και εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της εργασίας και τις συνθήκες συνταξιοδότησης.
Με δεδομένη την συνεχιζόμενη αρνητική ροή ειδήσεων σχετικά με της VW με τις τελευταίες αποκαλύψεις για δοκιμές καυσαερίων σε πιθήκους και ανθρώπους και τις έρευνες των εισαγγελέων στην Audi, δεν αποτελεί καμία έκπληξη ότι το κλίμα μεταξύ του προσωπικού είναι αρνητικό, δήλωσε ο Osterloh.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης