Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νηφαλιότητα ζητά ο Άρειος Πάγος για Novartis: Ζητά να σταματήσει η στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης

tags :
Νηφαλιότητα ζητά ο Άρειος Πάγος για Novartis: Ζητά να σταματήσει η στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης
Νηφαλιότητα ζητά ο Άρειος Πάγος για Novartis: Ζητά να σταματήσει η στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης
Νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση στη δημόσια κριτική των δικαστικών ενεργειών ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας και Ξένη Δημητρίου.
Σε ανακοίνωσή της η ηγεσία του Αρείου Πάγου αναφέρεται προφανώς στην υπόθεση Novartis και στις επιθέσεις που δέχονται οι εισαγγελείς διαφθοράς και στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, επισημαίνοντας πως «ο χειρισµός από τη ∆ικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν το δηµόσιο συµφέρον και προβληµατίζουν την κοινωνία, γίνεται µε ασφάλεια µόνο µέσα σε ατµόσφαιρα νηφαλιότητας, που προϋποθέτει, µεταξύ άλλων, τήρηση του µέτρου και αυτοσυγκράτηση, κατά την εκφορά δηµόσιου λόγου, κριτικού των δικαστικών ενεργειών».
Μάλιστα, συμπληρώνουν πως η «προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της ∆ικαιοσύνης, δεν βοηθάει, αλλά βλάπτει τη διατήρηση του κλίµατος νηφαλιότητας που απαιτείται».
«Άλλωστε, η νοµιµότητα των αποφάσεων και των ενεργειών των λειτουργών της ∆ικαιοσύνης υπόκειται σε έλεγχο κατά τον θεσµικά προβλεπόµενο τρόπο», καταλήγουν.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Ο χειρισµός από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν το δηµόσιο συµφέρον και προβληµατίζουν την κοινωνία, γίνεται µε ασφάλεια µόνο µέσα σε ατµόσφαιρα νηφαλιότητας, που προϋποθέτει, µεταξύ άλλων, τήρηση του µέτρου και αυτοσυγκράτηση, κατά την εκφορά δηµόσιου λόγου, κριτικού των δικαστικών ενεργειών.
Η δε θεσµοθετηµένη από την έννοµη τάξη µας λειτουργική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι αποτρεπτική κάθε είδους παρεµβάσεων στο έργο των δικαστικών λειτουργών.
Όµως, ο δηµόσιος λόγος, µε τον οποίο γίνεται προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης, δεν βοηθάει, αλλά βλάπτει τη διατήρηση του κλίµατος νηφαλιότητας που απαιτείται. Άλλωστε, η νοµιµότητα των αποφάσεων και των ενεργειών των λειτουργών της Δικαιοσύνης υπόκειται σε έλεγχο κατά τον θεσµικά προβλεπόµενο τρόπο.

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη ∆ηµητρίου-Βασιλοπούλου».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης