Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 22 δισ. οι short θέσεις του Bridgewater στην Ευρώπη - Ποιες εταιρίες είναι στο στόχαστρο

tags :
Στα 22 δισ. οι short θέσεις του Bridgewater στην Ευρώπη - Ποιες εταιρίες είναι στο στόχαστρο
Στα 22 δισ. οι short θέσεις του Bridgewater σε ευρωπαϊκές μετοχές - Ποιες εταιρίες είναι στο στόχαστρο
Το μεγαλύτερο hedge funds του κόσμου, το Bridgewater Associates εκτόξευσε τις short θέσεις τους σε ευρωπαϊκές μετοχές στα 22 δισ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2017 Bridgewater Associates είχε short θέσεις σε ευρωπαϊκές μετοχές μόλις 700 εκατ. ευρω.
Μάλιστα μεταξύ των μετοχών που έχει ανοίξει short θέσεις το γνωστό fund, υπάρχουν ορισμένα κορυφαία ονόματα: Unilever, Airbus, Total, Enel, Siemens Deutsche Bank, BNP Paribas, Intessa, ING και Banco Santander.
Οι short θέσεις του Bridgewater είναι οι υψηλότερες στις γερμανικές μετοχές αξίας 7,3 δισ. δολάρια, ακολουθούν οι γαλλικές μετοχές 4,5 δισ. δολάρια, στις ισπανικές μετοχές ανέρχονται σε σχεδόν 1,7 δισ. δολάρια και στην Ιταλία περιλαμβάνονται μετοχές όπως της Unicredit και της Enel.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Bridgewater Associates μείωσε τις short θέσεις του στην Ολλανδία, την Ισπανία και την Ιρλανδία και τις αύξησε στη Γερμανία και την Ιταλία.
Αναλυτές τόνισαν στο Reuters ότι οι short θέσεις θα μπορούσαν να οφείλονται στο γεγονός ότι η Bridgewater είτε αναμένει την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς είτε είναι ένα παιχνίδι στο ευρύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον - πλήττοντας τις εταιρείες με μεγάλη έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Την ίδια ώρα που το hedge fund αυξάνει τις short θέσεις του στην Ευρώπη, φροντίζει να αυξήσει τις τοποθετήσεις του σε χρυσό.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στο δ’ τρίμηνο του 2017 φρόντισε να αυξήσει σημαντικά τις θέσεις της σε ETFs χρυσού και το έπραξε λίγο πριν το πολύτιμο μέταλλο εμφανίσει τις υψηλότερες αποδόσεις τους σε διάστημα επτά ετών.
Παρακάτω είναι ο κατάλογος των ευρωπαϊκών εταιρειών στις οποίες η Bridgewater έχει ανοίξει short θέσεις τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο πίνακας παρουσιάζει τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία για τις 59 ευρωπαϊκές εταιρείες στις οποίες το μερίδιο της Bridgewater υποχρέωνε το hedge fund να το ανακοινώσει στις αντίστοιχες ρυθμιστικές αρχές των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Οι short Θέσεις του Bridgewater τον Οκτώβριο του 2017



Οι 59 ευρωπαϊκές εταιρείες τις έχει "σορτάρει" το Bridgewater






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης