Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Β. Κορέα ασκεί διπλωματία επειδή φοβάται ενδεχόμενη επίθεση από τις ΗΠΑ

Η Β. Κορέα ασκεί διπλωματία επειδή φοβάται ενδεχόμενη επίθεση από τις ΗΠΑ
Ο Kim Jong Un προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να ολοκληρώσει τα πυρηνικά και πυραυλικά του προγράμματα
O Kim Jong Un ασκεί πλέον διπλωματία με τη Νότια Κορέα επειδή φοβάται μία αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βόρεια Κορέα, όπως αναφέρει ένας καταζητούμενος από τη Βόρεια Κορέα.
"Ο Kim Jong Un φοβάται ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν μια αποτρεπτική επίθεση και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να ολοκληρώσει τα πυρηνικά και πυραυλικά του προγράμματα", δήλωσε ο Ri Jong Ho, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Ο Ri, ο οποίος εργάστηκε για τρεις δεκαετίες στο βορειοκορεατικό γραφείο υπεύθυνο για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τον Kim, μίλησε σε ένα φόρουμ στην Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με τον Ri, όχι μόνο οι απειλές στρατιωτικής δράσης του προέδρου Donald Trump έχουν επιπτώσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά και οι διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ για την απομόνωση της Πιονγιάνγκ από το διεθνές εμπόριο έχουν επίσης αρχίσει να προκαλούν πίεση.
"Ο Kim Jong Un δυσκολεύεται πολύ από τις ισχυρότερες κυρώσεις και την στρατιωτική και διπλωματική πίεση, επομένως προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση, στήνοντας ένα ψεύτικο σκηνικό", δήλωσε ο Ri.
Ο Ri, ο οποίος αποφυλακίστηκε το 2014, πιθανότατα δεν γνωρίζει την πολιτική της Πιονγκγιάνγκ, αλλά μπορεί να έχει γνώση της οικονομικής κατάστασης πριν από τις κυρώσεις.
Οι δηλώσεις του ακολουθούν μια σειρά από κινήσεις από την κυβέρνηση Trump που φαινόταν ότι βρίσκονταν στα πρόθυρα επίθεσης στη Βόρεια Κορέα.
Αλλά οι δηλώσεις του περιέγραψαν επίσης έναν από τους χειρότερους φόβους των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, υποδεικνύοντας ότι ο Kim δεν θέλησε νόμιμα να επιδιώξει την ειρήνη με τη Νότια Κορέα, αλλά μάλλον ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία για να κερδίσει χρόνο, ενώ προχωρεί το πυρηνικό του πρόγραμμα, εξακολουθώντας να θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες της Νότιας Κορέας.
"Ανάλογα με τις περιστάσεις, η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να κρατάει τους Νοτιοκορεάτες ομήρους και να συνεχίσει τις απειλητικές προκλήσεις", δήλωσε ο Ri.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι μια εκστρατεία κυρώσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει αρχίσει να λειτουργεί ενάντια στο καθεστώς Kim, καθώς θα βλάψει οικονομικά τη Βόρεια Κορέα.
Οι κινήσεις στον εσωτερικό κύκλο του Trump φαίνεται να δείχνουν έντονα ότι σκέφτεται να ανταποκριθεί με βία σε μελλοντικές προκλήσεις της Βόρειας Κορέας.
Κανένας πρόεδρος πριν από το Trump δεν έχει εφαρμόσει τόσο μεγάλο εύρος κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα και κανένας δεν ανέφερε τόσο σοβαρά τη χρήση στρατιωτικής δύναμης ως επιλογή.
Απαντώντας, ο Kim έκανε την πρωτοφανή κίνηση να συναντηθεί για πρώτη φορά με ξένους αρχηγούς κρατών, κάτι που κάποιοι βλέπουν ως παραχώρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης