Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν εκ νέου τους επενδυτές για τα ψηφιακά νομίσματα

tags :
Οι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν εκ νέου τους επενδυτές για τα ψηφιακά νομίσματα
ΗΠΑ: Νέα προειδοποίηση από την CFTC για τα ψηφιακά νομίσματα
Σαφή προειδοποίηση προς το επενδυτικό κοινό για τον κίνδυνο που εμπεριέχουν τα ψηφιακά νομίσματα και οι αρχικές προσφορές «μαρκών» (Initial Coin Offering, ICO) απέστειλε εκ νέου σήμερα (15 Φεβρουαρίου 2018) η αμερικανική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Commodity Futures Trading Commission, CFTC), υπογραμμίζοντας ότι προωθούν τις παράνομες δραστηριότητες.
«Οι πελάτες θα πρέπει να αποφεύγουν τη διαπραγμάτευση με βάση πληροφορίες που προέρχονται από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.
Ορισμένα συστήματα χρησιμοποιούν ψευδή στοιχεία για τη διακύμανση των τιμών», ανέφερε η διευθύντρια δημόσιων υποθέσεων της CFTC, Erica Elliott Richardson.
Οι ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α. ενδέχεται να ζητήσουν από το Κογκρέσο να εγκρίνει νομοσχέδιο για την εποπτεία των ψηφιακών νομισμάτων, λόγω των κινδύνων που θέτει η αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, όπως δήλωσε στις 6 Φεβρουαρίου 2018 ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC).
Τα σχόλια του Jay Clayton, ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, είναι η ισχυρότερη ένδειξη ότι οι ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν νέους νόμους, για να εξετάσουν λεπτομερώς το εμπόριο και την επένδυση στα ψηφιακά νομίσματα.
Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, ανέφερε πως η βασική ανησυχία της Ουάσινγκτον για την άνοδο των κρυπτονομισμάτων είναι να διασφαλίσει ότι δεν χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες, καλώντας τις χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να διαμορφώσουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για αυτά.
«Η βασικότερη εστίασή μας για τα κρυπτονομίσματα, είτε είναι ψηφιακά νομίσματα ή bitcoin ή άλλα πράγματα, είναι ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
«Ενθαρρύνουμε τη fintech (χρηματοπιστωτική τεχνολογία) και ενθαρρύνουμε την καινοτομία, αλλά θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλες οι χρηματοπιστωτικές μας αγορές είναι ασφαλείς.
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος –και πολλές από τις χώρες της Ομάδας των 20 (G20) ήδη το ξεκινούν αυτό– έχουν το ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο».
Πέρυσι το bitcoin κατέγραψε άλμα άνω του 1.700% σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας ανησυχίες ότι ενέχει κινδύνους για τους επενδυτές και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Διαβάστε: «Μπλόκο» από τις αμερικανικές τράπεζες στις αγορές κρυπτονομισμάτων μέσω κάρτας

Διαβάστε: ΗΠΑ: Νέο «μπλόκο» από τη SEC σε αρχική δημόσια προσφορά κρυπτονομίσματος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης