Τελευταία Νέα
Πολιτική

Jüdische Allgemeine: Θα έχει ο Τσίπρας λόγω FYROM τη μοίρα του Κ. Μητσοτάκη;

Jüdische Allgemeine: Θα έχει ο Τσίπρας λόγω FYROM τη μοίρα του Κ. Μητσοτάκη;
Παραλληλισμούς μεταξύ του 1993 και του σήμερα από τη γερμανική εφημερίδα
Μία ακόμη ασυνήθιστη ανάγνωση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΜΔ καταθέτει η εβδομαδιαία εφημερίδα Jüdische Allgemeine, η οποία προσεγγίζει ζητήματα εσωτερικής και διεθνούς πολιτικής μέσα από το πρίσμα της εβραϊκής κοινότητας στη Γερμανία.
Σε άρθρο της για τα συλλαλητήρια στην Ελλάδα συγκρίνει τις ημέρες αυτές με το 1993, όταν οι διαδηλώσεις για τη Μακεδονία είχαν οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Και αναφέρει τα εξής: "Όποιος παρατηρεί τα τεκταινόμενα, διακρίνει αναλογίες.
Η αριστερή-εθνολαϊκιστική κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία αντιμετωπίζει διεθνείς πιέσεις και επιθυμεί να κλείσει επιτέλους το ζήτημα της ονομασίας, επιβάλλει νεοφιλελεύθερα μέτρα, όπως έκανε τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αναμείχθηκαν σε πολυάριθμα σκάνδαλα και έχουν οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική κατάρρευση".
Αναφερόμενη στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, η εφημερίδα τονίζει ότι "οι ακροδεξιοί έβαλαν φωτιά σε ένα σπίτι που είχαν καταλάβει αναρχικοί, έβαψαν αγκυλωτούς σταυρούς σε πολλούς τοίχους, σύλησαν το μνημείο της πόλης για το Ολοκαύτωμα και κόλλησαν αφίσες, στις οποίες καθύβριζαν ως υποτακτικό των Εβραίων τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Ο Μπουτάρης υποστηρίζει μία λύση του ζητήματος (της ονομασίας) και επιπλέον αφυπνίζει τη συνείδηση της κοινής γνώμης για τα θύματα της Σοά (το Ολοκαύτωμα).
Προηγουμένως, η δολοφονία του 90% του προπολεμικού, εβραϊκού πληθυσμού της πόλης αποτελούσε ταμπού. Επί δεκαετίες".



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης