Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Express: Σειρήνες πολέμου στο Αιγαίο - Ο Τσίπρας απειλεί την Τουρκία

Daily Express: Σειρήνες πολέμου στο Αιγαίο - Ο Τσίπρας απειλεί την Τουρκία
Daily Express: Σειρήνες πολέμου στο Αιγαίο - Τσίπρας απειλεί την Τουρκία
Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σήμερα (15/2) ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί καμία κίνηση από την Τουρκία, μετά τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου του λιμενικού στα Ίμια από τουρκική ακταιωρό αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Express.
Μιλώντας από το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας τόνισε πως «με απόλυτη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει ανάγκη η περιοχή μας.
Η ψυχραιμία συνιστά στάση γενναιότητας.
Η θρασύτητα αποτελεί στάση δειλίας.
Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ούτε θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που παίζει παιχνίδια, είναι στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Σίγουρα αυτό κάποιους τους ενοχλεί. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα».
Η Τουρκία και η Ελλάδα, σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, έχουν σημαντικές αντιπαραθέσεις όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα και τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο αλλά και το Κυπριακό.
Οι δύο χώρες έφτασαν στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης το 1996 σε μια διαμάχη για τα κυριαρχικά δικαιώματα στη βραχονησίδα Ίμια.
Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αυξηθεί από τότε που το ανώτατο ελληνικό δικαστήριο εμπόδισε την έκδοση οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Προέδρου Erdogan το 2016.
O Τούρκος σύμβουλος του προέδρου Erdogan, Yigit Bulut δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι «μια μύγα που πάει στην μάχη απέναντι σε έναν γίγαντα».
Ο Bulut έκανε εμπρηστικές δηλώσεις νωρίτερα το Φεβρουάριο του 2018 σχετικά με την Ίμια.
«Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια όλων των ελλήνων αξιωματικών, του πρωθυπουργού ή οποιουδήποτε υπουργού που τολμήσει να πάει στα Ίμια», δήλωσε ο Bulut.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης