Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Boeing πολύ κοντά σε συμφωνία με την βραζιλιάνικη κατασκευάστρια αεροπλάνων Embraer

Η Boeing πολύ κοντά σε συμφωνία με την βραζιλιάνικη κατασκευάστρια αεροπλάνων Embraer
Η Boeing είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την κατασκευάστρια αεροπλάνων της Βραζιλίας Embraer

Η Boeing είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την κατασκευάστρια αεροπλάνων της Βραζιλίας Embraer, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Dennis Muilenburg σε συνέντευξη στην τηλεόραση του CNBC την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018.
Η Boeing παρουσίασε ένα σχέδιο στην κυβέρνηση της Βραζιλίας που θα της δίνει ένα μερίδιο από 80% έως 90% σε μια νέα επιχείρηση που θα περιλαμβάνει την παραγωγή αεριωθούμενων αεροσκαφών της Embraer, σύμφωνα με αναφορές.
"Έχουμε αναπτύξει την ιδέα συμφωνίας που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων όσων εμπλέκονται.
Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να φέρουμε τη συμφωνία αυτή σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά έχουμε σημειώσει σαφή πρόοδο", δήλωσε ο Muilenburg στο CNBC.
Η προτεινόμενη από την Boeing συνεργασία με την Embraer θα της προσδώσει πολύ μεγάλο μερίδιο στην αγορά μικρότερων αεριωθούμενων αεροσκαφών και θα δημιουργήσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό στα αεροσκάφη CSeries της καναδικής Bombardier που υποστηρίχθηκε από την ευρωπαϊκή Airbus.
Τόσο η Boeing όσο και η Airbus αυξάνουν τα ποσοστά παραγωγής για τα νέα εμπορικά αεροσκάφη σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς ανταγωνίζονται μεταξύ τους για παραγγελίες λόγω της έντονης ζήτησης αεροπορικών ταξιδιών.
Ο Muilenburg είπε στο CNBC ότι η εταιρεία αύξησε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες ως ποσοστό των εσόδων της, με τη βοήθεια πρόσφατων περικοπών των φορολογικών συντελεστών των ΗΠΑ.
Η Boeing αναμένεται να κατασκευάσει περισσότερα από 900 αεροσκάφη ετησίως, από το ρεκόρ των 763 το 2017 και 810 με 815 παραδόσεις αεροσκαφών που αναμένονται το 2018, δήλωσε ο Muilenburg.
"Πέρυσι, τα έσοδα ήταν λίγο πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια.
Φέτος θέλουμε να φτάσουμε τα 15 δισ. δολάρια", δήλωσε ο Muilenburg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης