Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Επιβεβαιώνει τη συνάντηση Trump – Nieto στο εγγύς μέλλον

Λευκός Οίκος: Επιβεβαιώνει τη συνάντηση Trump – Nieto στο εγγύς μέλλον
Στο επίκεντρο των συνομιλιών οι διμερείς εμπορικές σχέσεις και το Τείχος
Τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump με τον Μεξικάνο ομόλογο του Enrique Nieto στο εγγύς μέλλον επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς τη σχετική ανακοίνωση για την επικείμενη συνάντηση είχε χθες το υπ. Εξωτερικών του Μεξικό.
Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο οι δύο πρόεδροι θα συνομιλήσουν για θέματα που άπτονται του εμπορίου, για το τείχος που ο Trump θέλει να ανεγερθεί στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και για άλλα διμερή ζητήματα
Σημειώνεται ότι ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς διαπραγματεύονται εκ νέου τη συμφωνία για τη Ζώνη Ελεύθερων Εμπορικών Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA), από την οποία ο Trump απειλεί να αποσύρει τη χώρα του εάν δεν υπάρξουν δραστικές αλλαγές στους όρους της.
O πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Nieto τον Ιούλιο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών του πλανήτη.
O Nieto είχε ακυρώσει μια προηγούμενη προγραμματισμένη συνάντηση με τον Trump όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε να επιβάλει δασμούς στις μεξικανικές εισαγωγές για να καλυφθεί το κόστος του τείχους που θέλει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης