Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Άγκυρα πρότεινε την ανάπτυξη τουρκικών και αμερικανικών στρατευμάτων στη Μάνμπιτζ

Reuters: Η Άγκυρα πρότεινε την ανάπτυξη τουρκικών και αμερικανικών στρατευμάτων στη Μάνμπιτζ
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson συναντήθηκε χθες (15/2/2018) με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan
Την ανάπτυξη τουρκικών και αμερικανικών στρατευμάτων στη Μάνμπιτζ πρότεινε η Τουρκία στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο Reuters, Τούρκος αξιωματούχος η Τουρκία πρότεινε στις ΗΠΑ η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) να αποσυρθεί ανατολικά του Ευφράτη ποταμού στη Συρία και τουρκικά και αμερικανικά στρατεύματα να πάρουν θέσεις στην περιοχή Μάνμπιτζ.
Ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί διότι οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη επισήμως, επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει την πρόταση, που υποβλήθηκε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Άγκυρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Tillerson συναντήθηκε χθες (15/2/2018) στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan παρουσία και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
Σε σύντομη ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας τονίζεται πως κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα που σχετίζονται με το Ιράκ και την Συρία και διατυπώθηκαν ξεκάθαρα, από την πλευρά του Erdogan, οι προτεραιότητες και προσδοκίες της Τουρκίας.
Εκπρόσωπος του State Department, που συνταξιδεύει με τον Tillerson, δήλωσε πως οι δύο άνδρες είχαν μια «παραγωγική και ανοιχτή συζήτηση» για έναν αμοιβαία επωφελή τρόπο βελτίωσης των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης