Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renault: Ενισύθηκαν κατά +50% τα κέρδη για το σύνολο του 2017, στα 5,11 δισ. ευρώ

tags :
Renault: Ενισύθηκαν κατά +50% τα κέρδη για το σύνολο του 2017, στα 5,11 δισ. ευρώ
Τα έσοδα της γαλλικής εταιρείας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +15% στα 58,77 δισ. ευρώ
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της γαλλικής εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων Renault για το σύνολο του 2017, με τις πωλήσεις οχημάτων και το μερίδιο αγοράς να αυξάνεται σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.
Ειδικότερα, τα κέρδη της Renault «εκτοξεύθηκαν» κατά +50%, στα 5,11 δισ. ευρώ, έναντι 3,42 δισ. ευρώ το 2016, ενώ τα έσοδα κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +15% στα 58,77 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, οι πωλήσεις οχημάτων της γαλλικής εταιρείας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +8,5% στα 3,8 εκατ. οχήματα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το μερίδιο της εταιρείας στη Nissan συνέβαλε σημαντική στα κέρδη της Renault, ενισχύοντας τα λειτουργικά έσοδα κατά 2,79 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,02 δισ. ευρώ οφείλονται στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις στις ΗΠΑ.
Όπως δήλωσε η Renault μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα προτείνει μέρισμα της τάξεως των 3,55 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 3,15 ευρώ ανά μετοχή το προηγούμενο έτος.
Για το 2018, η εταιρεία αναμένει αύξηση των εσόδων, λειτουργικό περιθώριο άνω του +6%, καθώς και θετική λειτουργική ελεύθερη ταμειακή ροή για τις επιχειρήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας της.
«Το 2017 αποτέλεσε ένα ακόμα έτος ρεκόρ για την Renault», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος, Carlos Ghosn, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι τα εμπορικά και οικονομικά αποτελέσματα «είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής μας που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και των προσπαθειών όλων των εργαζομένων του ομίλου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης