Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mizuho: Λιγότερα ελκυστικά τα αμερικανικά ομόλογα λόγω αδύναμου δολαρίου και Fed

Mizuho: Λιγότερα ελκυστικά τα αμερικανικά ομόλογα λόγω αδύναμου δολαρίου και Fed
Τα 2ετή αμερικανικά ομόλογα οδεύουν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο
Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται τα αμερικανικά ομόλογα, καθώς τόσο το δολάριο όσο και οι προσδοκίες και περισσότερες από το αναμενόμενο αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, τα καθιστά λιγότερο ελκυστική επένδυση.
Οι αποδόσεις των 2ετών αμερικανικών ομολόγων αναμένεται να ολοκληρώσουν την εβδομάδα ενισχυμένα κατά 15 μονάδες βάσης, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα προχωρήσει φέτος (2018) σε περισσότερες αυξήσεις από το αναμενόμενο, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν ενισχυθεί.
Σύμφωνα με τον Antoine Bouvet της Mizuho, τα στοιχεία για τον CPI να κάνουν τις αγορές να περιμένουν περισσότερες αυξήσεις από τη Fed.
«Η άλλη ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι η αδυναμία του δολαρίου, που κάνει την επένδυση στις ΗΠΑ λιγότερο ελκυστική καθώς το κόστος αντιστάθμισης είναι υψηλότερο» πρόσθεσε ο ίδιος.
Επισημαίνεται ότι το δολάριο υποχώρησε σε 3ετές χαμηλό έναντι των βασικών νομισμάτων, οδεύοντα προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλειες των δύο ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης