Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Cosmote History: Οι πρωταγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα στη «Μηχανή του Χρόνου»

tags :
Cosmote History: Οι πρωταγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα στη «Μηχανή του Χρόνου»
Σε αυτό το επεισόδιο, γνωρίζουμε τη δράση του μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη και του καπετάν Κώττα, αλλά και τη θυσία «ανώνυμων» δασκάλων και ιερέων της περιοχής
H «Μηχανή του Χρόνου» συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα την παρουσίαση των πρωταγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα του Χρίστου Βασιλόπουλου.
Σε αυτό το επεισόδιο, γνωρίζουμε τη δράση του μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη και του καπετάν Κώττα, αλλά και τη θυσία «ανώνυμων» δασκάλων και ιερέων της περιοχής (Δευτέρα 19/2, 21.00).
Η νέα εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα, με νέα τρίλεπτα επεισόδια.
Μέσα από αυτά, ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, εξηγεί και σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Η εκπομπή προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος του COSMOTE HISTORY «Διακεκριμένοι Διεθνώς», προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Μια ζωή, μια εποχή: Μιχάλης Κακογιάννης», όπου με αναφορά την ταινία «Στέλλα», ο πρωτοπόρος σκηνοθέτης του μεταπολεμικού ελληνικού κινηματογράφου, Μιχάλης Κακογιάννης μιλά για τη γοητευτική Αθήνα του 1955 και σκιαγραφεί μία από τις πιο δύσκολες εποχές για τη χώρα (Κυριακή 18/2, 21.00).
Τα «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας» παρουσιάζουν το τρίτο σε αρχαιότητα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που προσφέρει εκπαίδευση και παράγει έρευνα σε όλους τους τομείς γεωργικής παραγωγής, προσαρμοζόμενο κάθε φορά στις απαιτήσεις της εποχής (Τετάρτη 21/2, 21.00).
Η σειρά «Οδύσσεια Μαγειρικής», επανέρχεται αυτή την εβδομάδα, με ξεναγούς τον σεφ Γιώργο Γεράρδο και τη Μυρτώ Σταυρίδη.
Προορισμός είναι τα Καλάβρυτα, μια μικρή πόλη με μεγάλη ιστορία χτισμένη μέσα στο εθνικό πάρκο Χελμού-Βουραϊκού.
Εκεί, δοκιμάζουμε τοπικές συνταγές με πέστροφα και κάνουμε βόλτα με τον -ηλικίας 120 ετών- οδοντωτό (Σάββατο 17/2, 18.00).
Τελευταία στάση για την εβδομάδα είναι τα Γρεβενά, η πρωτεύουσα των μανιταριών.
Εκεί, απολαμβάνουμε το Εθνικό Πάρκο Βάλια Κάλντα και βλέπουμε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής της φέτας, ενώ ο σεφ Γιώργος Γεράρδος φτιάχνει συνταγές με μανιτάρια (Τρίτη 20/2, 18.00).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης