Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Στα σκαλοπάτια πολύ σημαντικής ζώνης αντίστασης ο γενικός δείκτης

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Στα σκαλοπάτια πολύ σημαντικής ζώνης αντίστασης ο γενικός δείκτης
Γρήγορο ανοδικό προσπέρασμα της εν λόγω ζώνης με αύξηση στο τζίρο συναλλαγών θα σπρώξει με μεγαλύτερη δύναμη το δείκτη στις 880 μονάδες
Η σθεναρή στήριξη της περιοχής των 814 μονάδων στις όποιες καθοδικές πιέσεις των πωλητών έφερε, όπως είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη διαγραμματική ανάλυση, το Γενικό Δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου στα σκαλοπάτια της πολύ σημαντικής ζώνης αντίστασης των 855 με 860 μονάδων, αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Δυναμική Χρηματιστηριακή, στο εβδομαδιαίο σχόλιό του.
Γρήγορο ανοδικό προσπέρασμα της εν λόγω ζώνης με αύξηση στο τζίρο συναλλαγών θα σπρώξει με μεγαλύτερη δύναμη το δείκτη προς το ισχυρό όριο μεσοπρόθεσμης αντίστασης των 880 μονάδων, αναφέρει ο αναλυτής.
Χορηγοί στην εβδομαδιαία έντονη άρνηση του Γενικού Δείκτη να βρεθεί στο κατώφλι των 800 μονάδων  είναι κατά πρώτον τα πολύ καλά μικροοικονομικά νέα, που ανακοινώνονται ή αναμένονται να ανακοινωθούν έως το τέλος του Μαρτίου από δεικτοβαρείς μετοχές όπως του ΟΤΕ, της Coca Cola HBC, της ΜΠΕΛΑ, του Μυτιληναίου, του ΟΠΑΠ, της Motor Oil…και κατά δεύτερον της περίεργης κατά άλλους καιρούς σίγασης του παράφωνου καθοδικού μικροφώνου των τραπεζών.
Στα διαγραμματικά όρια της  διευρυμένης περιοχής αντίστασης των 2180 με 2200 μονάδες έχει βρεθεί ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 μετά και το επιτυχές μάζεμα των πτωτικών δυνάμεων πέριξ των 2080 μονάδων, σημειώνει ο κ.Μάνθος.
Η δυνατή είσοδος η μη του δείκτη άνω των 2180 μονάδων θα  καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη τάση της ερχόμενης λειψής εβδομάδος.
Όσον αφορά τώρα το Τραπεζικό Δείκτη αυτό που θα πρέπει να λεχθεί είναι η σχεδόν ευλαβική διατήρηση του επιπέδου στήριξης των 900 μονάδων παρά τη μέχρι πρότινος συνήθη τακτική της γρήγορης  εξαέρωσης των αγοραστών σε ανάλογες συνθήκες πτωτικής εγρήγορσης.
Έτσι όσο Τραπεζικός Δείκτης κρατάει το προπύργιο των 900 μονάδων τόσο οι δυνάμεις των αγοραστών θα συσπειρώνονται για μια ισχυρή επίθεση προς  την πρώτη  γραμμή αντίστασης των 975 μονάδων, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης