Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Union Investment: Περιορίζονται οι εκδόσεις ομολόγων υψηλής απόδοσης στην Ευρώπη

Union Investment: Περιορίζονται οι εκδόσεις ομολόγων υψηλής απόδοσης στην Ευρώπη
Έπειτα από ένα πολύ καλό 2017, φέτος (2018) υποχωρούν οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων
Ο χειρότερος μήνας φαίνεται πως θα είναι ο Φεβρουάριος για τις αγορές ομολόγων, καθώς οι εκδόσεις ομολόγων υψηλής απόδοσης υποχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.
Μάλιστα, κάποιοι επενδυτές αναμένουν ότι αυτή η επιβράδυνση θα συνεχιστεί.
Οι μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες έχουν εκδώσει ομόλογα ύψους 7,1 δισ. ευρώ από τις αρχές του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, μειωμένα κατά 38% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.
Επισημαίνεται δε ότι το 2017 σημειώθηκε ρεκόρ πωλήσεις εταιρικών ομολόγων, καθώς τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια τροφοδότησαν τη ζήτηση.
Σύμφωνα με τον Marco Salcoacci της Union Investment Privatfonds, οι νέες εκδόσεις ομολόγων αναμένεται να συνεχίσουν να μειώνονται, κυρίως λόγω της αύξησης του κόστους δανεισμού.
Επισημαίνεται δε ότι το κόστος δανεισμού έχει αυξηθεί με τις μέσες αποδόσεις των ομολόγων υψηλής απόδοσης να αυξάνεται σε 3,4% την Τετάρτη (15/2/2018), το υψηλότερο επίπεδο μετά τα τέλη Απριλίου του 2017.
«Οι εκδότες είναι σε μια φάση αναμονής για το πως θα εξελιχθεί η διάθεση των επενδυτών για την ανάληψη ρίσκου» δήλωσε ο Salcoacci της Union Investment.
Κι ενώ η μεταβλητότητα πιθανότατα θα παραμείνει, με το risk premium και τα κουπόνια να αυξάνονται στην πρωτογενή αγορά, ο ίδιος δηλώνει ήρεμος λόγω του οφέλους που θα προκύψει από τα υψηλότερα κουπόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης