Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (16/2)

tags :
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (16/2)
Βαδίζει στο απόλυτο... ρεζιλίκι του… 2 ΕΛΛΑΚΤΩΡΕΣ = 1 ΓΕΚΤΕΡΝΑ(!!)…
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (16/2)


ΕΛΛΑΚΤΩΡ@1,7200 ευρώ: Αποτιμάται σε 305 εκατ. ευρώ και βαδίζει στο απόλυτο... ρεζιλίκι του… 2 ΕΛΛΑΚΤΩΡΕΣ = 1 ΓΕΚΤΕΡΝΑ(!!)… Τώρα είναι στο 1,84!!

ΠΕΡΣΕΑΣ@0,9700 ευρώ: Αναμφισβήτητα, τις εντυπώσεις κερδίζει σε καθημερινή βάση η μετοχή του που συμπλήρωσε ουσιαστικά ένατο σερί πλαφόν(!!) και τυπικά το 8ο, κινούμενη και κόντρα στο επιφυλακτικό -αν μη τι άλλο- κλίμα του τελευταίου 10ημέρου. Αποτιμάται σε 16,7 εκατ. ευρώ αρκετά χαμηλότερα από τα ίδια κεφάλαια-καθαρή θέση, πόσο μάλλον από την real value…

Εκτιμούμε ότι δεν πρόκειται να βγει προσφορά άξια αναφοράς, αν πρώτα δεν βρεθεί σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα. Μικρό και το free float της μετοχής… Δεν θα την γλυτώσει τελικά την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ προσεχώς αλλά δεν ξέρουμε πότε, ενώ αυτή θα γίνει – εξυπακούεται – σε υψηλότερα επίπεδα από την book value στα 1,2000 ευρώ περίπου. (Μπορεί να γίνει και στο 80% της καθαρής θέσης σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, αλλά αποκλείεται να γίνει αποδεκτή από τον κάτοχο του 41,16% (Wise συμφερόντων οικογένειας Κυριακού) που θα απαιτήσει υψηλότερο τίμημα για να παραχωρήσει το ποσοστό της (41,1%)…

ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ: Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν και στη συνέχεια ανέβηκαν και πάλι κατά 100 μονάδες βάσης από τα τέλη Νοεμβρίου, όπως σημειώνει η BofA Merrill Lynch σε νέα έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση ΥΠΟΑΠΟΔΟΣΗΣ για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Όπως επισημαίνει, λαμβάνει υπόψη αυτές τις μειωμένες αποδόσεις στις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών μέσω του κόστους ιδίων κεφαλαίων, το οποίο ενώ έχει μειωθεί εξακολουθεί να διατηρείται υψηλά και συγκεκριμένα στο 13,1% κατά μέσο όρο.

Η BofA συνεχίζει να πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος dilution στις ελληνικές τράπεζες και γι’ αυτό διατηρεί τη σύσταση ΥΠΟΑΠΟΔΟΣΗΣ, αν και ανεβάζει ελαφρώς τις τιμές-στόχους. Πιο αναλυτικά για την Alpha Bank ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 1,3600 ευρώ από 1,3000 ευρώ, για την Εθνική στα 0,2500 ευρώ από 0,2100 ευρώ, για την Eurobank στα 0,6500 ευρώ από 0,5800 ευρώ και για την Πειραιώς στα 3,2600 ευρώ από 2,31 00 ευρώ.

EUROXX: Οι κορυφαίες της επιλογές φέτος περιλαμβάνουν μεγάλες εταιρείες με σημαντική ρευστότητα, καλά θεμελιώδη μεγέθη και ελκυστικές αποτιμήσεις (OTE, Jumbo), ισχυρή δυναμική ανάπτυξης (Μυτιληναίος), καθώς και ποιοτικές, μεσαίες επιχειρήσεις με υποστηρικτικά θεμελιώδη μεγέθη (Aegean Airlines) ή έναν συνδυασμό πολλών από τα παραπάνω χαρακτηριστικά (Τέρνα Ενεργειακή).

Από τον τραπεζικό κλάδο στον οποίο τηρεί στάση overweight, τα to picks της Euroxx είναι η Εθνική Τράπεζα λόγω της ανώτερης ρευστότητάς της, της χαμηλής εξάρτησης από τον ELA και της κορυφαίας κάλυψης NPE / NPL καθώς και η Alpha Bank λόγω της καλύτερης κεφαλαιακής θέσης και ποιότητας assets, αν και στο βασικό της σενάριο ο κλάδος στο σύνολό τους προσφέρει ελκυστικά χαρακτηριστικά κινδύνου-απόδοσης.

Η ΔΗΛΩΣΗ: Η Ευρωζώνη αφήνει πίσω της την περίοδο των μνημονίων τόνισε πριν από λίγο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, κάνοντας λόγο για “τεράστια” πρόοδο στην Ελλάδα και ανθηρές προοπτικές ανάπτυξης σε ολόκληρη τη νομισματική ένωση. Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι πολιτική στην Ευρωζώνη θα συνεχίσει και στο μέλλον να βασίζεται στην αλληλεγγύη αλλά και στους ξεκάθαρους κανόνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η βαθύτερη ενοποίηση θα πρέπει να συνοδεύεται και από «πειθαρχία».

EEE@26,9300 ευρώ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2018/02/blog-post_14.html#more

Ο τίτλος με την μεγαλύτερη βαρύτητα στους μεγάλους δείκτες και φυσικά την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση ( 10 δισ €). Ένας διπλός κυκλικός πυθμένας  με γραμμή λαιμού την S ( 23.30 €) λύθηκε ανοδικά διασπώντας και την περιοριστική Χ100 δημιουργώντας ένα σχηματισμό αντιστροφής σε υψηλότερα επίπεδα.
  • Αυτή την εβδομάδα  η μετοχή κινείται πάνω στην Χ100  όπως επισημαίνεται στο γράφημα και το ανοδικό σενάριο θέλει μια τεχνική αντίδραση που υπερβαίνοντας τα 26 ευρώ ,θα κινηθεί προς το κλείσιμο του gap( 26,5-26,86€) και την ζώνη της G [ 27,50-27,80] επίπεδο που διατρέχει και ο απλός κμο 30 εβδομάδων.Να σημειώσουμε εδώ το σήμα  εισόδου στην μετοχή τον Ιούλιο του 2016 στα 18 ευρώ και το σήμα εξόδου την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου του 2017 στα 27,15 ευρώ βάσει του ακμο 30 εβδ. Στη συνέχεια του θετικού σεναρίου ΜΟΝΟ η ανοδική διάσπαση της G με ταυτόχρονη ακύρωση του σχηματισμού αντιστροφής ,θα δώσει την απαραίτητη ώθηση προς το κλείσιμο του gap ( 28.22-28.78 ) και ενδεχομένως νεότερα ιστορικά υψηλά.Αντίθετα, στο αρνητικό σενάριο ΜΟΝΟ καθοδική διάσπαση της Χ100 στα 24.80 θα επιταχύνει την πτώση  του τίτλου προς την S στα 23.30 ευρώ. Σε τέτοια περίπτωση είναι επιβεβλημένο να επανέλθουμε εξετάζοντας λεπτομερώς τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί. Μετοχή που παρακολουθούμε στενά και λόγω της μεγάλης βαρύτητας στον δείκτη FTSE και στα ΣΜΕ επ αυτού, αλλά και λόγω της διαμόρφωσης του ΓΔ του ελληνικού χρηματιστηρίου.


BITCOIN: Το bitcoin φαίνεται να διαψεύδει και πάλι τους επικριτές του. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υπερέβη το επίπεδο των 10.000 δολαρίων για πρώτη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων, έχοντας επιδοθεί σε ένα ράλι 70% από τις 6 Φεβρουαρίου, οπότε διαπραγματευόταν στα 5.922 δολάρια.

Φήμη-Υπεραξία μίας Επιχείρησης: Για το δικό μας καλό,… καλό θα ήταν να την προσμετράμε έστω κατά προσέγγιση.  - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ - 

Μία εταιρεία, πόσο μάλλον έναν όμιλο δεν είναι δυνατόν να τον αποτιμούμε μόνον με βάση των διαφόρων γνωστών χρηματοοικονομικών δεικτών (ev/ebitda, p/bv, p/e etc) αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και να υπολογίζουμε και την Φήμη-Υπεραξία μίας Επιχείρησης (το λεγόμενο Goodwill).

Goodwill είναι η αξία μιας επιχείρησης που υπερβαίνει τα καθαρά στοιχεία του Ενεργητικού της. Αντανακλά την αξία των άυλων περιουσιακών στοιχείων όπως τη φήμη, το εμπορικό σήμα, τις καλές σχέσεις με τους πελάτες, την επαγγελματικότητα και ηθική των υπαλλήλων της όπως και άλλους παράγοντες που βελτιώνουν την προς τα έξω εικόνα της επιχείρησης.

Διακρίνεται σε: (1) Συμφυή φήμη (inherent goodwill) η οποία αντανακλά τα θετικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης και είναι δύσκολο να αποτιμηθεί. Αυτό το είδος της φήμης δεν εμφανίζεται στον ισολογισμό και σε (2) Εξαγορασθείσα φήμη (purchased goodwill) η οποία είναι η επιπλέον αξία πέραν του ευλόγου τιμήματος εξαγοράς των καθαρών περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης.

Η υπεραξία (αγγλ. Goodwill) μιας επιχείρησης: Προκύπτει από τη διαφορά που τυχόν παρατηρείται μεταξύ του κόστους επένδυσης σε αυτήν (σε μια πιθανή εξαγορά της), ήτοι του χρηματικού αντιτίμου στο οποίο συμφωνείται η συναλλαγή και της εσωτερικής αξίας απόκτησης… Δηλαδή της λογιστικής αξίας στην οποία αποτιμάται βάσει των βιβλίων της (εφαρμόζοντας το ποσοστό συμμετοχής στα Ίδια Κεφάλαιά της). Η υπεραξία αυτή μπορεί να προκύπτει από πιθανώς υποτιμημένα ή υπερτιμημένα στοιχεία του Ενεργητικού ή και των Υποχρεώσεων, ή να οφείλεται στην υπεραξία απόκτησης, δηλαδή τη φήμη και πελατεία.

http://www.bankingnews.gr

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης