Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο επίπεδο - ρεκόρ των 171 δισ. οι επαναγορές μετοχών στη Wall Street το πρώτο δίμηνο του 2018

tags :
Στο επίπεδο - ρεκόρ των 171 δισ. οι επαναγορές μετοχών στη Wall Street το πρώτο δίμηνο του 2018
Οι μέτοχοι οι βασικοί ωφελημένοι από τη φορολογική μεταρρύθμιση Trump
Οι μέτοχοι των αμερικανικών, εισηγμένων εταιρειών είναι οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι από τη φορολογική μεταρρύθμιση του Donald Trump, όπως αναφέρει ανάλυση του CNNMoney.
Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών αξίας 171 δισ. δολαρίων από την αρχή του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Birinyi Associates.
Πρόκειται για επίπεδο – ρεκόρ και ήδη είναι ένα ποσό διπλάσιο από τα 76 δισ. δολάρια που «χρησιμοποιήθηκαν» για το ίδιο διάστημα του 2017.



Σαφώς η Wall Street αγαπά τις επαναγορές μετοχών, καθώς οδηγούν σε αύξηση των αποτιμήσεων, ενώ τις τελευταίες ημέρες Cisco, Pepsi και AbbVie έχουν υποσχεθεί ότι θα προχωρήσουν σε επαναγορές μετοχών αξίας 50 δισ. δολαρίων.
«Πρόκειται για την πιο έντονη δραστηριότητα που έχει ποτέ καταγραφεί και αιτία φυσικά είναι η φορολογική μεταρρύθμιση», δηλώνει ο Jeffrey Rubin, κορυφαίο στέλεχος της Birinyi Associates.

Αυξημένα αλλά όχι εντυπωσιακά τα bonus

Η κυβέρνηση Trump άσκησε πιέσεις στις εταιρείες προκειμένου να προχωρήσουν και σε αυξήσεις bonus, μετά τη μείωση του βασικού φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις.
Μέχρι σήμερα οι εισηγμένες στον S&P 500 εταιρείες έχουν ανακοινώσει αυξήσεις μισθών και έξτρα bonus ύψους 5,6 δις. δολαρίων, σημειώνουν οι Rick Wartzman και William Lazonick, στελέχη της Academic Industry Research Network.



Οι δύο ερευνητές εξέτασαν 50 επιχειρήσεις του S&P 500, οι οποίες είχαν προχωρήσει σε κάποια εκ των παραπάνω κινήσεων έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018.
Παράλληλα έρευνα της Morgan Stanley αποκάλυψε ότι μόλις το 13% των εταιρειών προτίθεται να χρησιμοποιήσουν τα έξτρα κεφάλαια που θα έχουν λόγω χαμηλότερης φορολογίας για να προχωρήσουν σε αυξήσεις μισθών, bonus και άλλων χρηματικών δώρων στους εργαζόμενούς τους.
Αντίθετα το 43% θα επιβραβεύσει τους μετόχους είτε μέσω επαναγοράς μετοχών είτε μέσω αύξηση των μερισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης