Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΒΕΠ: Ο κλάδος των Logistics μπορεί να φέρει τριπλάσια έσοδα από τον τουρισμό

tags :
ΕΒΕΠ: Ο κλάδος των Logistics μπορεί να φέρει τριπλάσια έσοδα από τον τουρισμό
ΕΒΕΠ: Ο κλάδος των Logistics μπορεί να φέρει τριπλάσια έσοδα από τον τουρισμό
Στην ανάγκη ολοκλήρωσης των 12 "βημάτων", για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στο 16ο ειδικό συνέδριο για τις "Εφαρμογές της Πολυκριτήριας Ανάλυσης στη Ναυτιλία και τις Μεταφορές", που ολοκληρώθηκε σήμερα, στο Εμπορικό και βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, και συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών και το ΑΕΙ Πειραιά.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου και αναλυτικότερα σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα, παρουσιάζοντας τις θέσεις, ενέργειες και προτάσεις του επιμελητηρίου για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτές είναι:

1.Oλοκλήρωση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Logistics
2.Aδειοδότηση των εταιρειών Logistics. To τοπίο είναι ακόμα θολό, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να είναι αιχμάλωτες σε έναν κυκεώνα διαδικασιών
3.Περαιτέρω ανάπτυξη και ευελιξία των λιμανιών της χώρας, κυρίως των περιφερειακών
4.Βελτιστοποίηση οδικού δικτύου και της σήμανσής του
5.Ανάπτυξη και αναδιάρθρωση του σιδηροδρομικού δικτύου
6.Βελτιστοποίηση της διασύνδεσης της νησιωτικής χώρας
7.Κίνητρα για επενδύσεις στις υπάρχουσες επιχειρή
8.Έμφαση στην εκπαίδευση νέων στελεχών
9.Υποστήριξη της δημιουργίας Επιχειρηματικών Πάρκων και ταυτόχρονη εξυγίανση των υφιστάμενων περιοχών 'Ατυπων Συγκεντρώσεων
10.Εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και ηλεκτρονικής διακίνησης
11.Αξιοποίηση των αγροτοδιατροφικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, σε σχέση με την εγχώρια τουριστική κατανάλωση και την κρουαζιέρα.
12. Ανάπτυξη των συνδιασμένων μεταφορών.

Σε δηλώσεις του για το ζήτημα, ο κ. Κορκίδης, ανέφερε: "Οι πολυδάπανες επενδύσεις των τελευταίων ετών στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας επιβεβαιώνουν τη σημασία του ρόλου του Πειραιά, ως διαμετακομιστικού κέντρου και σημαντική πύλη εισόδου της Ε.Ε., η οποία πύλη φιλοδοξεί, μέσω δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών και θέσπισης απλουστευμένων διαδικασιών, να διευκολύνει την ανάπτυξη των εμπορευματικών ροών προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Με την κατάλληλη στήριξη, ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να γίνει βασικός μοχλός για την ανάκαμψη της χώρας και να συνεισφέρει τριπλάσια έσοδα στο ΑΕΠ, απ' ότι προσφέρει σήμερα ο τουρισμός. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΕΒΕΠ σε συνεργασία με το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ εκπονούν μελέτη χαρτογράφησης (ΓΕΩΒΑΣΗ) των επιχειρήσεων Logistics, με στόχο τη δημιουργία του οικονομικού χάρτη της εφοδιαστικής αλυσίδας".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης